Dolcetto druen

DOLCETTO

Dolcetto er en af de store druesorter i det norditalienske vinområde Piemonte. Det er områdets tredje mest plantede blå druesort - kun overhalet af barbera og nebbiolo druerne. Druen modnes tidligt og giver vinbønderne mulighed for at plante den i de køligste og (mindre gunstige) højestliggende vinmarker for at udnytte deres jorder bedst muligt. Druer som f.eks. nebbiolo der modnes 4 uger senere end dolcetto, kan ikke nå at modne optimalt i disse højder. Det er derfor økonomisk gunstigt for vinbonden, at have dolcetto i sit "drue sortiment" for at udnytte alle marker optimalt.

Druen har en vidunderlig blødhed over sig, der føles sødlig (dolce=sød) og en god balance mellem saftigt, frugtigt, tørt og har en snert af noget bittert over sig.

Vine på dolcetto drikkes typisk forholdsvis unge og er kendetegnet ved at være frugtige og charmerende. De har lavt syreindhold, men mange garvesyrer (tanniner). Vinene har en fantastisk mørk rubinrød farve, en aroma af sødlige bær og kvæde, samt en let antydning af lakrids og mandler.

Dolcetto og mad

Vine på dolcetto druen er fantastiske terrasse vine! De er også gode til de fyldige lokale italienske retter og fungerer godt som allround vine til receptioner og frokostbuffetter og til charcuteri. Vine på dolcetto er typisk noget som de fleste vil kunne lide.

Product added to compare.

Vi bruger 1. og 3. parts cookies for at give dig den bedste brugeroplevelse. Formålet er at forbedre funktionalitet, statistik og markedsføring, så du får det indhold, der er mest relevant for dig. Vi anvender både egne cookies og cookies fra tredjepart. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage, hvis vi skal stoppe med at dele cookies med dig. Du accepterer, hvis du klikker ok/accept. Læs mere om vores cookies her.

Googles privatlivspolitik.