Vin til lammekølle

Vin til lammekølle

Den bedste vin ledsager til lammekølle er rødvin. Hvis vi tager udgangspunkt i at lammekøllen er traditionelt tilberedt med rosmarin og hvidløg, tilfører det en krydret smag til retten. For at matche dette, kræver det en vin med en tilsvarende krydret smag, idet en krydret ret altid kræver en krydret vin. Hvis der er tilsat mynte til retten - evt. i form af myntegelé der tilfører sødme til retten, må vinen gerne have en anelse sødme for at give harmoni.

Rødvin til lammekølle

Vine der passer til den traditionelt tilberedte lammekølle er en fransk rødvin fra Rhöne, en italiensk nebbiolo - enten fra komunen Lange eller Barolo eller en spansk vin på enten garnacha eller tempranillo druen - eller en cuvée.

Hvidvin til lammekølle

Foretrækker du eller dine gæster at drikke hvidvin til retten, vil det bedste valg være en fransk riesling med masser af friskhed og frugtsmag.

Du kan læse mere generelt om vin til lam her.





Product added to compare.

Vi bruger 1. og 3. parts cookies for at give dig den bedste brugeroplevelse. Formålet er at forbedre funktionalitet, statistik og markedsføring, så du får det indhold, der er mest relevant for dig. Vi anvender både egne cookies og cookies fra tredjepart. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage, hvis vi skal stoppe med at dele cookies med dig. Du accepterer, hvis du klikker ok/accept. Læs mere om vores cookies her.

Googles privatlivspolitik.