Montes, Carmenere limited selection

Montes, Carmenere limited selection

05943911935
På lager
125,00 kr.
Inkl. moms Levering 1-3 dage

Fyldig og frugtig chilensk rødvin på carmenera druen. God til grill, "bøf bearnaise", okse, gris, kalv, pastaretter, kylling, mexicansk mad og ost

 

Chilensk rødvin når, det er bedst! Vinen har en meget flot og intens rubinrød farve med et lilla skær. Duften er meget klassisk for netop denne drue: frugtig med dejlige nuancer af blåbær, blomme, brombær og et krydret strejf af hvid peber og muskatnød. Den er fyldig og dejlig rund, samtidig med at den også har et dybere lag af kompleksitet og en god struktur. Charmerende og sprød tords den forholdsvise høje alkoholprocent. Den har en fin og lng eftersmag med toner af bitter chokolade og kaffe.

Vinen gennemgår en kølig maceration i 3-4 dage. Dette gør at vonen beholder sin frugtighed, farve, smag og aroma. Herefter startes gæringen ved højere temperatur, hvorefter vinen gennemgår en malolaktisk gæring. Halvdelen modnes på franske fade og resten på ståltanke i 10 måneder. Vinen vinificeres separat og sammenstikkes først lige inden aftapning.

Anmeldelser

James Suckling: 91/100 point

Området Colchagua Valley

Colchagua Valley er sammen med Maipo Valley blandt de mest kendte vinområder i Chile. Det siges endda, at er Colchagua, lægger jord til Chiles bedste vine. Området blev da også i 2005 kåret til Worlds Best Wine Region af Wine Enthusiast. Området ligger ca. 180 km. syd for hovedstaden Santiago.

Vinmarkerne er hovedsagligt placeret ved foden af Andesbjergene, og selvom man er relativt tæt på ækvator (34. breddegrad er tættere end noget europæisk vinområde), køler Stillehavet området ned, og gør det perfekt til vindyrkning.

Chile og vin

Vine fra Chile er både lavet på lokale og internationele druer. Klimaet i Chile er virkelig gunstigt for vindyrkerne. De er generelt gode til at producere både rødvine og hvidvine. I vinverdenen bliver Sydamerika kaldt for Nye Verden. Dette til trods for at de har produceret vine siden det 16. århundrede. De går også under betegnelsen "Øversøiske vine".

Årgang
2019
Druesort
Carmenera
Land
Chile
Alkohol
14,5%
Mad
Grill, "bøf bearnaise", okse, gris, kalv, pastaretter, kylling, mexicansk mad og ost
Temperatur
16-18 grader
Ingen anmeldelser

Du vil også kunne lide

Product added to compare.

Vi bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse, hvilket du accepterer ved brug af hjemmesiden. Læs mere om vores cookies her.