Sauvignon blanc

Sauvignon blanc er sammen med chardonnay druen de største grønne drue sorter. Den hører oprindeligt til i Sancerre og Poully-Fumé i Loire samt Bordeaux i Frankrig. Udover Frankrig, har de også meget stor succes med denne drue i New Zealand. Den anvendes både alene o i blandingsvine, hvor den bidrager med nerve og bid.

Aromaprofil: hyldeblomst, passionsfrugt, græs, urter, solbærblade, stilleksbær og tomatstilk. Det er vine der kan blive ret markante i dufte - og tangere over i noget kattetis og armsved! Vinene er tørre med frisk syre, er aromatiske og har typisk et grønligt skær i farven. Det er ofte vine, der skal drikkes unge.

Sauvignon blanc druen dyrkes også i Italien, Slovenien, Østrig, Tyskland, Serbien, Tjekkiet, Rumænien, Moldova, Spanien, Chile, Argentina, Californien og Sydafrika.

Sauvignon blanc og mad

Drik til grillet skaldyr, hvid fisk, retter med tomat og gedeost.