Zinck, Pinot Gris

Zinck, Pinot Gris

15948
På lager
159,00 kr.
Inkl. moms Levering 1-3 dage

Behagelig fransk økologisk hvidvin lavet på pinot gris druen. God til fisk, hummer, muslinger, risotto, skaldyr, lyst kød og salater.

Denne økologiske franske hvidvin har af noter af fersken, kridtstøv, mandel, hvide blomster, parfumeret og en behagelig rensende syre. Den passer til mange enkle og lette retter - eller som en "snakke- og terrassevin".

Alsace-vinmager Philippe Zincks familiegård ligger i en af Alsaces smukkeste byer, Eguisheim ikke langt fra Colmar. Vingården blev etableret af Phillipes far i 1964 og Phillipe overtog tjansen i 1996. Alle druer bliver høstet med håndkraft, for at opnå den bedste og mest friske og rene vinstil. Han har 20 hektar marker, hvor de lerede og vulkanske jorde dyrkes 100% økologisk. Philippe hader al kunstig manipulation i kælderen og forestrækker i stedet at lade vinene komme til udtryk udfra deres terroir-sprog.

Philippe vandt "Decanter International Award 2014".

Anmeldelser

Tidligere årgange fik disse anmeldelser:

★★★★★★ Finansbureauet
Om årgang 2014: "Ekstrem lækker Alsace Pinot Gris med super fylde, intensitet og nerve. Nedfaldsæbler og abrikos i både næse og mund tilsat noter af ristede nødder, toast og markchampignon i store mængder pakket ind i forfriskende syre. Super køb".

★★★★★ Vinavisen
Om årgang 2014: "Lækker hvidvin med liflig duft, som holder, hvad den lover. Smagen er bred og harmonisk med god og ren frugt samt fin krydring. Flasken er forsynet med et elegant skruelåg".

★★★★★ Winelab.dk
Om årgang 2014: "Rar duft af gule, modne efterårspærer og æbler. Krydret og urtet kant med lidt vanilje. Strukturen er blød, og et rigt og let oxideret udtryk klæder vinen helt perfekt. Det er en fremragende vin at gå på opdagelse i, for den har så mange lag at byde på".

★★★★ Niels Ehler
Om årgang 2014: "En sprød, delikat og velkrydret frugtnæse med god intensitet, nydelig renhed og pæn lille mineralitet. Generelt veludviklet sin unge alder taget i betragtning. Vin med betydelig tyngde og fylde i smagen og alligevel frisk og velstruktureret med pæn ekstrakt og veldimensioneret Pinot-Gris-sødme. God syrebalance, tiltalende krydderi og stor aromaintensitet. Gedigen og druetypisk madvin med bred anvendelighed til selv kraftige hvidvinsretter".

Alsace

Alsace ligger i det nordlige Frankrig, tæt ved den tyske grænse og bjergkæden Vosgeserne. I hjertet af Alsace er der en række østvendte bjergudløbere, som udgør det ideelle miljø for vinstokke. Vinområdet i Alsace er især kendt for at producere rigtig gode hvidvine. De fleste af deres hvidvine, er lavet på kun én druesort. Der bruges forskellige druesorter i området, hvor de fire er kendt som værende "de ædle druesorter", som man kan producere grand-cru vine af. Disse druesorter er: riesling, pinot gris, muscat og gewurztraminer.

Årgang
2017
Druesort
Pinor Gris
Land
Frankrig, Alsace
Alkohol
12,5 %
Mad
Fisk, hummer, muslinger, risotto, skaldyr, lyst kød og salater.
Glas
Nydes af hvidvinsglas
Temperatur
10-12 grader
Skruelåg
Ja
Ingen anmeldelser

Kunder, der købte denne vare, købte også

Product added to compare.

Vi bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse, hvilket du accepterer ved brug af hjemmesiden. Læs mere om vores cookies her.