Alsace pinot gris

Pinot gris Alsace, Hubert Beck

04000322035
På lager
139,00 kr.
Inkl. moms Levering 1-3 dage

Fremragende hvidvin fra Alsace i Frankrig på pinot gris druen. God til lys fisk, fed fisk, skaldyr, lyst kød og krydret mad.

 

Skøn og fyldig fransk hvidvin på pinot gris druen fra Alsace. Vinen har en flot gyldes farve med skønne dufte af citrus frugter med en snert af noget røget. Den har en skøn, blød og behagelig smag af mandler, friske hasselnødder og eksotiske frugter. Eftersmagen byder på noget krydret, der giver kompleksitet og charme til oplevelsen.

Druerne hentes på en enkelt parcel med en undergrund af ler og skifer. Det giver de ret gamle vinstokke gode muligheder for at stikke deres rødder langt nede i jorden og hente masse af substans og næring. Denne type af Pinot Gris (Petits Grains), giver et lille udbytte af små, men meget koncentrerede druer, og parcellen giver derfor altid fremragende vine. Druerne er håndplukket ved fuld modenhed og bliver skånsomt presset lige efter ankomsten til kælderen. Gæringen foregår klassisk i temperaturregulerede rustfrie ståltanke. En meget vellavet vin!

Er du til helt klassiske Alsace vine? Så er denne vin et rigtig godt bud!

Hubert Beck

Familien Beck har beskæftiget sig med vindyrkning siden 1579 og var oprindeligt et lille familieforetagende. Vingården er beliggende i den charmerende by Dambach-la-Ville i nærheden af byen Selestat. i 2010 solgte familien dog firmaet og de 8 ha økologisk dyrkede vinmarker til en erfaren vinmager fra samme by: Ruhlmann-Schutz, da ingen af Beck børnene ønskede at overtage. Ruhlmann-Schultz producerer idag vine på i alt 30 ha og er kendte og respekteret i området. Dog skal det siges, at det stadig er Hubert Beck, der har ansvaret for dyrkningen på 'sine' vinmarker.

Alsace

Alsace ligger i det nordlige Frankrig, tæt ved den tyske grænse og bjergkæden Vosgeserne. I hjertet af Alsace er der en række østvendte bjergudløbere, som udgør det ideelle miljø for vinstokke. Vinområdet i Alsace er især kendt for at producere rigtig gode hvidvine. De fleste af deres hvidvine, er lavet på kun én druesort. Der bruges forskellige druesorter i området, hvor de fire er kendt som værende "de ædle druesorter", som man kan producere grand-cru vine af. Disse druesorter er: riesling, pinot gris, muscat og gewurztraminer.

Årgang
2020
Druesort
Pinot gris
Land
Alsace, Frankrig
Alkohol
13%
Mad
Lys fisk, fed fisk, skaldyr, lyst kød og krydret mad
Temperatur
8-10 grader
Ingen anmeldelser

Du vil også kunne lide

Kunder, der købte denne vare, købte også

Product added to compare.

Vi bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse, hvilket du accepterer ved brug af hjemmesiden. Læs mere om vores cookies her.