Italiensk pinot grigis hvidvin

Pinot grigio Delle Venezie DOC, Cantine Lenotti

06012122135
På lager
110,00 kr.
Inkl. moms Levering 1-3 dage

Frisk og liflig italiensk hvidvin på pinot grigio druen. God til fisk, skaldyr, kylling, kalkun, lette forretter og som aperitif.

 

Læskende og frisk italiensk hvidvin, med masser af finesse. Farven er lys med et grønlig skær og har en skøn duft af frugt med et nøddeagtigt præg. Smagen er ren og fin med god fylde og masser af mineralitet, der er karakteristisk for Veneto-området.

Lenottis Pinot Grigio har en nærmest grønlig farve, der melder om friskhed og liflighed. I næsen har vinen en meget let og delikat frugt med et nærmest nøddeagtigt præg. Smagen besidder igen fin og meget ren frugt med god fylde, men frem for alt en sprødhed og finesse, som er typisk for en god hvidvin fra Veneto. Områdets mineralske karakter kommer også fint frem.

Vinen laves udelukkende på Pinot Grigio, som dyrkes i Atesino-området, der ligger i den nordlige ende af Gardasøen. Området nyder godt af et meget tempereret klima og en perfekt ler-, sten- og kalkholdig jordbund bestående af aflejringer fra istiden og fra havet. Umiddelbart efter høsten bliver druerne presset, og i denne proces, holdes mosten konstant nedkølet. Gæringen foregår i ståltanke, og vinen bliver aftappet mens den er ung. Alt dette, er medvirkende til at sikre en vin med masser af friskhed og intakte aromaer.

Årgang
2021
Druesort
Pinot grigio
Land
Veneto, Italien
Alkohol
12,5%
Mad
Fisk, skaldyr, kylling, kalkun, lette forretter og som aperitif
Temperatur
8-10 grader
Skruelåg
Ja
Ingen anmeldelser

Du vil også kunne lide

Product added to compare.

Vi bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse, hvilket du accepterer ved brug af hjemmesiden. Læs mere om vores cookies her.