Ny Carlo Revello Barolo Forstør

Carlo Revello Barolo

10837

Ny vare

Intens italiensk barolo rødvin på druen nebbiolo. God til rødt kød, entrcote, lam, vildt med kraftig sauce, trøffel-retter, svampe-retter, kylling, faste oste, sammenkogte kødretter i vinsauce

Flere detaljer

239,20 DKK

Levering 1-3 dage

Produkt information

Årgang2014
DruesortNebbiolo
LandItalien
Alkohol14 %
MadRødt kød, entrcote, lam, vildt med kraftig sauce, trøffel-retter, svampe-retter, kylling, faste oste, sammenkogte kødretter i vinsauce
Temperatur18 grader

Yderligere information

Helt fantistisk intens og kompleks rødvin fra Barolo, Italien. Den har smag af mørke kirsebær, tannin rig, vanilje og en lang eftersmag. Den har så mange nuancer, at den matcher rigtig mange madretter. I glasset er der duftnoter af kamfer/mint, kirsebær, lakrids, peber, træ og urter.

Enzo og Carlo Revello overtog domænet efter deres far i 1990, hvorefter de i 2016 besluttede at dele domænet i to. De har tilsammen 7,5 hektar HA, hvoraf de 6 hektar er beplantet med nebbiolo druen - udelukkende til at producere barolo vine. De producerer hvert år ca. 7.000 flasker barolo.

En Barolo er en aromabombe, der skifter karakter med alderen, men uden at miste sin intensitet. Barolovine kan som udgangspunkt gemmes i nogle år, hvor det for dem gælder - jo bedre vine, jo bedre gemmepotentiale.

Det er ikke for sjovt at det siges, at Barolo vine anprises som "vinens konge og kongernes vin". Kan det blive meget større?

Anmelselser

92 point - Wine Spectator

Piemonte og Barolo

Piemonte ligger i det nordlige Italien og er en af de bedste vinregioner i landet. Områderne har hver deres primære druesort. Druesorterne er derfor den nemmeste måde at adskille områderne på.

Piemonte er omkrandset af bjergkæderne Alperne og Appenninerne. Der er stor højdemæssig diversitet i Piemonte, hvilket også udmønter sig i temperaturforskelle. Bjergkæderne og dalen skaber den meget omtalte tåge, som præger Piemonte i efteråret. Hele dalen er simpelthen dækket af et tæppe af tåge. Dette er gavnligt for modningen af druerne.

I Piemonte ligger distriktet Barolo, der har 5 underområder - hvoraf det ene hedder Barolo. Det er her de kendte barolovine produceres.

Se også vores andre skønne italienske rødvine.

Reviews

Write a review

Carlo Revello Barolo

Carlo Revello Barolo

Intens italiensk barolo rødvin på druen nebbiolo. God til rødt kød, entrcote, lam, vildt med kraftig sauce, trøffel-retter, svampe-retter, kylling, faste oste, sammenkogte kødretter i vinsauce