Carlo Revello Barolo

Carlo Revello Barolo

29559
På lager
349,00 kr.
Inkl. moms Levering 1-3 dage

Intens italiensk barolo rødvin på druen nebbiolo. God til rødt kød, entrecote, lam, vildt med kraftig sauce, trøffel-retter, svampe-retter, kylling, faste oste, sammenkogte kødretter i vinsauce

 

Helt fantastisk intens og kompleks rødvin fra Barolo, Italien. Den har smag af mørke kirsebær, tannin rig, vanilje og med en lang eftersmag. Den har så mange nuancer, at den matcher rigtig mange madretter. I glasset er der duftnoter af kamfer/mint, kirsebær, lakrids, peber, træ og urter.

Enzo og Carlo Revello overtog domænet efter deres far i 1990, hvorefter de i 2016 besluttede at dele domænet i to. De har tilsammen 7,5 hektar, hvoraf de 6 hektar er beplantet med nebbiolo druen - udelukkende til at producere barolo vine. De producerer hvert år ca. 7.000 flasker barolo. En Barolo vin skal lagre i min. 36 måneder, hvoraf de 24 måneder skal være på fad.

En Barolo er en aromabombe, der skifter karakter med alderen, men uden at miste sin intensitet. Barolovine kan som udgangspunkt gemmes i nogle år, hvor det for dem gælder - jo bedre vine, jo bedre gemmepotentiale.

Det er ikke for sjovt at det siges, at Barolo vine anprises som "vinens konge og kongernes vin". Kan det blive meget større?

Anmelselser

93 point - Robert Parker

92 point - Wine Spectator

Piemonte og Barolo

Piemonte ligger i det nordlige Italien og er en af de bedste vinregioner i landet. Områderne har hver deres primære druesort. Druesorterne er derfor den nemmeste måde at adskille områderne på.

Piemonte er omkrandset af bjergkæderne Alperne og Appenninerne. Der er stor højdemæssig diversitet i Piemonte, hvilket også udmønter sig i temperaturforskelle. Bjergkæderne og dalen skaber den meget omtalte tåge, som præger Piemonte i efteråret. Hele dalen er simpelthen dækket af et tæppe af tåge. Dette er gavnligt for modningen af druerne.

I Piemonte ligger distriktet Barolo, der har 5 underområder - hvoraf det ene hedder Barolo. Det er her de kendte barolovine produceres.

Se også vores andre skønne italienske rødvine.

Årgang
2014
Druesort
Nebbiolo
Land
Italien
Alkohol
14 %
Mad
Rødt kød, entrcote, lam, vildt med kraftig sauce, trøffel-retter, svampe-retter, kylling, faste oste, sammenkogte kødretter i vinsauce
Temperatur
18 grader
Ingen anmeldelser

Du vil også kunne lide

Kunder, der købte denne vare, købte også

Product added to compare.

Vi bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse, hvilket du accepterer ved brug af hjemmesiden. Læs mere om vores cookies her.