Pietranera, Brunello di Montalcino

Pietranera, Brunello di Montalcino

12999
På lager
299,00 kr.
Inkl. moms Levering 1-3 dage

Italiensk Elite-Brunello rødvin på sangiovese druen. God til gris, gryderetter, pastaretter, risotto, svampe-retter og vildt. Anmelderne er begejstrede.

Helt fantastisk, rig italiensk Brunello rødvin med smag af frugtsyre, kirsebær, krydderier og røde bær. Den har karakter, en lang eftersmag og intens duft af blomme, hindbær, chokolade, kirsebær, tobak og træ. Under overfladen en enorm kompleksitet, der bare udvikler og udvikler sig, hvis man giver vinen tid i glasset.

Denne årgang - 2012 hører til Elite-Brunello´er og kan med fordel gemmes i nogle år. Den er lagret 36 mdr. på franske Allier-egefade og 1 år på flaske.

Pietranera betyder sorte sten og henviser til markernes vulkanske undergrund, som giver vinene deres fornemme mineralitet.

Anmeldelser

91 Point Ekstra Bladet.

90 Point Vinhulen

91 Point James Suckling:

"Beautiful aromas of plums and chocolate powder. Medium to full body, silky and fine tannins. Tight and structured. Very pretty and long. This will improve beautifully with age".

Pietranera

Pietranera er en del af Agricola Centolani, som ligger i hjertet af landsbyen Montalcino i Toscana. Herfra kommer nogle af verdens med rette mest berømte vine "Brunello" og Centolani er bestemt en af de producenter, der har været med til at manifestere dette ry.

Jordbesiddelserne ligger i omegnen af 200 hektar, hvor der udover vinbrug er olivenlunde, landbrug og skov. Vinmarkerne ligger forholdsvis tæt på selve Montalcino og dyrkningen foregår efter traditionelle metoder. I vineriet blandes disse dog med mere moderne metoder, de håndselekterede druer afstilkes 100% inden presningen og gæringen foregår på specialkonstruerede ståltanke med automatiseret battonage samt naturligvis temperaturkontrol.

Dette medvirker til at der udtrækkes den absolut maksimale koncentration fra druematerialet samtidig med at friske, frugtrige aromaer bevares.

Du kan se vores italienske rødvine her.

Årgang
2012
Druesort
100% Sangiovese
Land
Italien, Toscana
Alkohol
14 %
Mad
Gris, gryderetter, pastaretter, risotto, svampe-retter, vildt
Temperatur
14-16 grader
Ingen anmeldelser

Kunder, der købte denne vare, købte også

Product added to compare.

Vi bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse, hvilket du accepterer ved brug af hjemmesiden. Læs mere om vores cookies her.