Cruz de Piedra, Macabeo
Frisk og floral spansk hvidvin på macabeo druen. God til hvid fisk, skaldyr og paella.
Virkelig let-drikkelig og læskende spansk hvidvin - både til og uden mad! Den har en flot strå gul farve og en skøn duft af citrus, floral, pære og mandel. I glasset er der en skøn smag af friske grønne æbler med en behagelig syre. Drik den til lette fiskeretter, skaldyr, spansk paella eller som et læskende og frisk glas uden mad. Den her vin er et virkelig godt køb til prisen.
Producenten
Bodega (vingården) Virgin de La Sierra blev grundlagt i 1954 og var et af de første kooperativer i Aragón i det nordøstlige Spanien. Vinproducenten Manuel Castro, har administreret bodegaen siden 2004.
Jordbunden i området er forskelligartet. Der er jordbunde der er stenet, løs og meget fattig på næringsstoffer. Dette får vinrødderne til at grave dybt for at finde vand og næringsstoffer og resulterer i vine med karakter.
De fleste af bodegaens vinstokke dyrkes dog på rød ler med et højt jernindhold, hvilket giver kraftfulde vine, fulde af smag.
Når druerne er høstet, transporteres de til kældre, der kan rumme 3,9 millioner litre. Vingården er udstyret med moderne teknologi og betonholdere. Cruz de Piedre vinene er køligt fermenterede. Prøv også deres rødvin på garnacha druen.
Vinregionen Aragón
Vinområdet ligger sydøst for Rioja og vest for Barcelona, og er omringet af bjerge. I dette bjergrige område, har man dyrket vin i mere end 2000 år. Den mest plantede drue her er garnacha. Klimaet i området er forskelligt - fra kølige områder fra de relativt markante højder i bjernene i nord, til de varmere og mere tørre områder i den sydlige del.
- Årgang
- 2020
- Druesort
- Macabeo
- Land
- Calatayud, Spanien
- Alkohol
- 13,5%
- Mad
- Hvid fisk, skaldyr og paella
- Temperatur
- 8-10 grader
- Skruelåg
- Ja