Nik Weis, Urban Riesling

14734
På lager
129,00 kr.
Inkl. moms Levering 1-3 dage

Ultraharmonisk og smagfuld tysk hvidvin på riesling druen. God til sushi, gris, lyst kød, kylling og asiatisk mad.

Denne tyske hvidvin er i sandhed en ægte terroir-riesling med et ultraharmonisk forhold mellem syre og sødme. Den har smag af friskhed, mineralsk og sødme. I glasset er der en dejlig duft af floral, melon, mineralsk og pære.

Producenten hedder Nik Weis og er tredje generation på St Urbans-Hof i Leiwen. Her udviser han stor respekt for tradition og kultur, hvilket viser sig både i dagligdags rieslingvine og de mere eksklusive søde vine fra hans famøse marker. Kendetegnet ved Niks vine, er florlette og ubesværede vine, der er letdrikkelige med duft af pære, hvide blomster og skifer. Mindst 20 gange har St Urbans-Hof fået 94 point eller derover af Parker og ligger i den absolutte tyske elite.

Mosel

Mosel er Tysklands mest kendte vinområde og er meget kendt for at levere vine af højeste kvalitet. Faktisk produceres nogle af verdens fineste hvidvine i Mosel. Noget af det mest spektakulære natur og geologi i Tyskland, finder man i områderne omkring floden Mosel og dens bifloder Saar og Ruwer. Skifferskråningerne i området, er især eftertragtede til områdets mest dominerende drue - Riesling. Netop druen riesling, er i Mosel meget eftertragtet på grund af druens elegante finesser, hvor kendetegnet er en cirtusagtig friskhed og mineralsk stil.

De vigtigste druesorter i området er: riesling, Muller-Thurgau, Elbling, Kerner, Weissburgunder (pinot blanc), spätburgunder(pinot noir) og dornfelder.

Kendetegnet i området er placeringen mellem de lave bjergkæder, Hunsrück og Eifelområdet, der er perfekt til vindyrkning. Dette skyldes den optimale varme og nedbørs mængde og de perfekte stejle og sydvente skråninger. Selve jordbunden i Mosel er meget forskellig - fra mergel, sand  og limsten til skiferskråninger langs Mosels bredder.

Hvis du kan lide tyske hvidvine, skal du også prøve vores østrigske hvidvine, der er fulde af friskhed og mineralitet.

Årgang
2017
Druesort
Riesling
Land
Tyskland, Mosel
Alkohol
10 %
Mad
Sushi, gris, lyst kød, kylling og asiatisk mad.
Glas
Nydes af hvidvinsglas
Temperatur
10-12 grader
Skruelåg
Ja
Ingen anmeldelser
Product added to compare.

Vi bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse, hvilket du accepterer ved brug af hjemmesiden. Læs mere om vores cookies her.