Vin til is

Vin til is

Når der skal drikkes vin til is og dessert generelt gælder det, at vinen bør være lidt sødere end desserten. Hvis vinen ikke er sød nok, vil den opleves som tør og bitter sammen med desserten. Der er stor forskel på is, da der findes et utal af forskellige varianter og dermed forskellige smage.

Portvin

Hvis vi tager udgangspunkt i den klassiske vaniljeis, passer det godt med søde fadlagrede vine. Et godt vin valg vil her være at drikke et kølig glas portvin til. Afhængig af hvad du serverer til isen, vil en bestemt type af portvin passe bedst. Ruby port har en fin bæragtig smag, mens Tawny port er mere nødde og karamelagtig. En LBV port er mere krafig i smagen og vil passe godt, hvis der serveres chokolade eller brownie til isen.

Frugtig, sød og perlende vin

Et andet spændende og mere boblende vin valg, vil være at drikke en italiensk Moscato til desserten. Denne mousserende vin passer rigtig godt til mange slags desserter, herunder is. Her kan man i øvrigt tillade sig at tage et ekstra glas, den den kun indeholder 6,5% alkohol.

Du kan læse lidt generelt om vin til dessert her.

Aktive filtre

Dalva, LBV
Tilgængelig
Portvin

Dalva, LBV

10886
0 Review(s) 
159,00 kr.
Elegant Late Bottled Vintage port, lavet på druerne tinta roriz og touriga nacional. God til chokolade, chokoladekage, desserter, og frugtige desserter. Vinavisen giver ★★★★★.
Dalva, Ruby Port
Tilgængelig
Portvin

Dalva, Ruby Port

10873
0 Review(s) 
119,00 kr.
Flot mørkerød Ruby portvin på druen touriga nacional. God til desserter med bær, chokolade, lagrede/kraftige oste og skimmelost.
Dalva, Tawny Port
Tilgængelig
Portvin

Dalva, Tawny Port

10872
0 Review(s) 
119,00 kr.
Tawny portvin fra Portugal på druen touriga nacional. God til bløde oste, frugttærter, chokolade, nødder, cocktails og frugtige desserter.
Portvin pakke
  • På tilbud!
  • Pakke
Tilgængelig
Vinpakker

Portvin pakke

0 Review(s) 
379,00 kr. 397,00 kr.
Portvin pakke der indeholder 3 forskellige portvine: Tawny, Ruby og Late Bottled Vintage port.
Val d'Oca - Moscato Dolce
Tilgængelig
Mousserende vin

Val d'Oca - Moscato Dolce

14225
0 Review(s) 
89,00 kr.
Perlende italiensk vin med skøn frugtsødme og lav alkoholprocent (6,5%) på druen moscato. God til aperitif, bærtærter, desserter, isdesserter og kransekage
Product added to compare.

Vi bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse, hvilket du accepterer ved brug af hjemmesiden. Læs mere om vores cookies her.