Foie gras betyder fed lever og er leveren fra specialopfodrede ænder og gæs. Den spises både kold som terrine og varm, hvor den typisk er stegt i skiver. Generelt om vin til foie gras gælder det, at vinen bør have en vis sødme. En vin med en vis sødme passer godt til indmad generelt. Dette gælder i høj grad også for foie gras, der som regel serveres med noget sødt tilbehør til.
Vin til kold foie gras terrine
Til denne ret, vil det passe godt med en kold hvidvin med en god balance mellem sødme, syre og mundrensende alkohol. Prøv en vin på pinot gris druen, hvilket både kan være en fransk og en tysk variant. En vin på gewurztraminer druen vil også passe godt. Denne drue giver vine med mere aromatiske og parfumerede noter. Hvis du foretrækker at drikke rødvin, anbefaler vi en italiensk vin på barbera druen. Den har en tilpas frugtighed, syre og alkohol til at harmonere og skære igennem.
Vin til stegt foie gras
Til denne varme ret, vil det passer godt med en mindre sødmefuld vin. Rødvin vil være det bedste valg. Prøv en vin på pinot noir druen - en italiensk, en fransk vin fra Bourgogne eller en tysk spätburgunder (pinot noir) druen. Disse vine har begge tilpas med friskhed med en sødlig tone.