Vin til foie gras

Foie gras betyder fed lever og er leveren fra specialopfodrede ænder og gæs. Den spises både kold som terrine og varm, hvor den typisk er stegt i skiver. Generelt om vin til foie gras gælder det, at vinen bør have en vis sødme. En vin med en vis sødme passer godt til indmad generelt. Dette gælder i høj grad også for foie gras, der som regel serveres med noget sødt tilbehør til.

Vin til kold foie gras terrine

Til denne ret, vil det passe godt med en kold hvidvin med en god balance mellem sødme, syre og mundrensende alkohol. Prøv en vin på pinot gris druen, hvilket både kan være en fransk og en tysk af slagsen. En vin på gewurztraminer druen vil også passe godt. Denne drue giver vine med mere aromatiske og parfumerede noter. Hvis du foretrækker at drikke rødvin, anbefaler vi en italiensk vin på barbera druen. Den har en tilpas frugtighed, syre og alkohol til at harmonere og skære igennem.

Vin til stegt foie gras

Til denne varme ret, vil det passer godt med en mindre sødmefuld vin. Rødvin vil være det bedste valg. Prøv en fransk vin fra Bourgogne eller en tysk vin på spätburgunder (pinot noir) druen. Disse vine har begge tilpas med friskhed med en sødlig tone.

Albert Ponnelle, Signature...
Tilgængelig
Rødvin

Albert Ponnelle, Signature Rouge

13078
0 Review(s) 
89,00 kr.
Fransk let og saftig rødvin fra Bourgogne på druerne pinot Noir og gamay. God til milde oste, kalvekød, fjerkræ, charcuteri og lette retter/pølsebord.
Barbera d´Alba
Tilgængelig
Italiensk rødvin

Barbera d´Alba

20127
0 Review(s) 
159,00 kr.
Italiensk rødvin fra Piemonte på barbera druen. God til kalvemørbrad, grill-mad, svampe- og pastaretter. Vinavisen og Ekstra Bladet giver den ★★★★★.
Becker-Landgraf Spätburgunder
  • Ny
Tilgængelig
Rødvin

Becker-Landgraf Spätburgunder

0 Review(s) 
149,00 kr.
Elegant tysk rødvin på spätburgunder (pinot noir) druen. God til lette retter, kalvekød, fjerkræ og gris/svinekød.
Becker-Landgraf, Grauer...
  • Ny
Tilgængelig
Hvidvin

Becker-Landgraf, Grauer Burgunder

0 Review(s) 
119,00 kr.
Saftig og frugtig tysk hvidvin på grau burgunder (pinot gris) druen. God til svinekød, kylling, kalvekød, vildt/fasan, risotto, pizza, grøntsags retter, suppe, asparges, svampe, salater, aperitif og milde oste
Zinck, Gewurztraminer
Tilgængelig
Fransk hvidvin

Zinck, Gewurztraminer

14759
0 Review(s) 
159,00 kr.
Økologisk og prisvindende fransk hvidvin på druen gewurztraminer. God til krydret mad, herunder indisk, thailandsk og "allround ost".
Zinck, Pinot Gris
Tilgængelig
Fransk hvidvin

Zinck, Pinot Gris

15948
0 Review(s) 
149,00 kr.
Behagelig fransk økologisk hvidvin lavet på pinot gris druen. God til fisk, hummer, muslinger, risotto, skaldyr, lyst kød og salater.
Product added to compare.

Vi bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse, hvilket du accepterer ved brug af hjemmesiden. Læs mere om vores cookies her.