Vin til wienerschnitzel

Vin til wienerschnitzel

Wienerschnitzel er en en traditionel ret fra Wien i Østrig. Det er et stykke tyndt skåret kalvekød, der er mørnet med en kødhammer og paneret og stegt. Det er en ret, danskerne har taget til sig og er blevet en klassiker på det danske frokostbord.

Til den danske version af en wienerschnitzel serveres kødet med kartofler, der ofte er råstegte og grønne ærter. Hertil kommer den traditionelle topping - også kaldet "drengen", der består af kapers, frisk revet peberræd, ansjoser og citron.

Vine til wienerschnitzel

Der er masser af vin muligheder til selve wienelschnitzlen, hvorimod tilbehøret giver lidt flere udfordringer. Der er forholdsvis mange smage en vin skal kunne hamle op med. Vinen må gerne være syrerig, tør og frugtig. Prøv en tør riesling - enten østrigsk eller tysk. Sværger du til rødvin, bør den også være frugtig med god syre. Prøv en italiensk vin på barbera druen.

Vælger der derimod at servere en flødesauce til retten i stedet for den traditionelle topping, giver det list andre muligheder. En hvidvin der vil passe godt hertil, er en tysk grauburgunder (pinot gris). På rødvin siden vil en tysk spätburgunder (pinot noir) eller en californisk pinot noir begge passe godt.

Læs mere generelt om vin til kalvekød her.

Aktive filtre

Barbera d´Alba
Tilgængelig
Italiensk rødvin

Barbera d´Alba

20127
0 Review(s) 
159,00 kr.
Italiensk rødvin fra Piemonte på barbera druen. God til kalvemørbrad, grill-mad, svampe- og pastaretter. Vinavisen og Ekstra Bladet giver den ★★★★★.
Becker-Landgraf Spätburgunder
Tilgængelig
Rødvin

Becker-Landgraf Spätburgunder

0 Review(s) 
149,00 kr.
Elegant tysk rødvin på spätburgunder (pinot noir) druen. God til lette retter, kalvekød, fjerkræ og gris/svinekød.
Becker-Landgraf, Grauburgunder
Tilgængelig
Hvidvin

Becker-Landgraf, Grauburgunder

0 Review(s) 
2 Anmeldelser
119,00 kr.
Saftig og frugtig tysk hvidvin på grauburgunder (pinot gris) druen. God til svinekød, kylling, kalvekød, vildt/fasan, risotto, pizza, grøntsags retter, suppe, asparges, svampe, jomfruhummer, salater, aperitif og milde oste
Becker-Landgraf, Riesling...
Tilgængelig
Hvidvin

Becker-Landgraf, Riesling Trocken

0 Review(s) 
1 Anmeldelser
119,00 kr.
Frisk og frugtig anmelderrost tysk hvidvin på riesling druen. God til skaldyr, fisk, lyst kød, krydret mad, asiatisk mad, suppe og milde oste.
Riesling Göttweiger Berg
Tilgængelig
Hvidvin

Riesling Göttweiger Berg

0 Review(s) 
109,00 kr.
Saftig østrigsk hvidvin på riesling druen. God til gris/svinkød, fjerkræ, lyst kød, krydret mad, asiatisk mad, suppe og aperitif.
Smoking Loon - Pinot Noir
Tilgængelig
Californisk rødvin

Smoking Loon - Pinot Noir

13564
0 Review(s) 
139,00 kr.
Fløjlsblød anmelderrost californisk rødvin lavet på pinot noir druen. Den er god til fjerkræ, kalv, pastaretter og risotto.
Product added to compare.

Vi bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse, hvilket du accepterer ved brug af hjemmesiden. Læs mere om vores cookies her.