Vin til pizza

Vin til pizza

For at kunne anbefale det gode vinmatch til pizza, er det afgørende at vide hvilken slags fyld der er valgt. Rent smagsmæsigt er der stor forskel på om fyldet er parmaskinke, oksekød, ananas, tun, muslinger eller gorgenzola.

Hvidvin til pizza

Hvis vi tager udgangspunt i at det er en helt plain pizza margherita med tomatsauce og mozarellaost, er tomaten den ingrediens der har den mest dominerende smag. Det er derfor tomat smagen, at vinen skal fungere sammen med. Tomat har både syre og en vis sødme i smagen, hvilket også bør gælde for vinen. Et godt vinvalg vil være en ikke for tør hvidvin på chardonnay druen. En oversøisk chardonnay fra enten Californien eller Chile vil begge fungere godt. Et andet godt hvidvins match er en tysk grauburgunder (pinot gris), fransk pinot gris eller gewurztraminer. Eller prøv en fransk orange vin.

Rødvin til pizza

Hvis du foretrækker at drikke rødvin til din pizza, vil en italiensk vin på primitivo druen eller en californisk zinfandel, begge fungere godt.

Product added to compare.

Vi bruger 1. og 3. parts cookies for at give dig den bedste brugeroplevelse. Formålet er at forbedre funktionalitet, statistik og markedsføring, så du får det indhold, der er mest relevant for dig. Vi anvender både egne cookies og cookies fra tredjepart. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage, hvis vi skal stoppe med at dele cookies med dig. Du accepterer, hvis du klikker ok/accept. Læs mere om vores cookies her.

Googles privatlivspolitik.