Vin til bruschetta

Bruschetta er en klassisk italiensk antipasto, der er det italienske ord for forret og betyder "før maden". Den spises enten som appetiktvækker, forret eller som en snack. Den kan laves på mange forskellige måder - alt efter hvor i Italien du befinder dig! Hver egn har sit bud på en variant. Uanset hvilken variant der laves - smager det himmelsk!

Trods de mange måder at lave bruschetta på, er fælles ingredienserne solmodne tomater, hvidløg, god olivenolie og daggammelt brød der ristes. I forhold til vinvalget, er det de dominerende smage fra tomat og hvidløg der skal tages hensyn til, og som vinen skal harmonere med. Vine der passer til denne lækre og simple ret kan både være hvide og røde.

Hvidvin til bruschetta

Hvidvine der vil harmonere med bruschetta må gerne være frugtige og syrerige. Vine på pinot gris - enten fransk eller tysk der hedder grauburgunder, vil være rigtig gode valg. Eller prøv en østrigsk riesling eller fransk gewurztraminer. I New Zealand laver de fantastiske hvidvine på sauvignon blanc, der også vil passe rigtig godt til retten.

Rødvin til bruschetta

Rødvine der vil passe til retten er alle fra bruschettaens hjemland - Italien. Prøv en rødvin på montepulcianoprimitivo eller sangiovese druen - fra enten Toscana eller Rubicone.

Er du vild med italiensk mad? Se også hvilke vine der passer til pizzarisotto og lasagne.

Product added to compare.

Vi bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse, hvilket du accepterer ved brug af hjemmesiden. Læs mere om vores cookies her.