La Gitana, Manzanilla
Skøn og anmelderrost sherry fra det sydspanske område Jerez, lavet på druen palomino fino. Den er god til fiskeretter, tapas, suppe, østers og skaldyr.
Denne skønne og tørre sherry fino fra det sydlige Spanien, har en salt og frisk smag af citrus og nødder. Duften er som smagen - med en herlig saltet duft af hav oveni.
La Gitana Manzanilla fra Bodega Hidalgo i Sanlúcar er mere end en vin - det er selve destillatet af Sydspanien. Byens specialitet er den havvindslagrede, salte og lyse manzanilla-sherry, der sammen med et par gode ansjoser, lidt mandler og oliven er det rene paradis i et glas! Den er lavet 100% på palomino fino-druen med seks års lagring i områdets særlige solera-system under det særlige gærlag – flor, der har gjort sherry fra Jerez til noget ganske særligt i århundreder.
Anmeldelser
91 points Wine Spectator
★★★★★ Gastro
★★★★★ Vinavisen
16 points Jancis Robinson:
"Fresh with the sea and dried grasses. Not as austere as I remember it, quite full in the mouth with some tart apricot fruit. Still tangy and classically manzanilla but a little more fruit".
Jerez
I området omkring Jerez i det sydlige Spanien, produceres der sherry. Jerez ligger i trekantsområdet for sherry produktion og betegnes som "Sherryens hovedstad". Der må bruges 3 druetyper til at producere sherry: palomino, pedro ximenz og moscatel. Den særlige salt dimension i smagsaromaen, er det tydlige kendetegn ved netop sherryer der fremstilles og lagres i området og i byen Sanlucar de Barrameda, der har en særlig fugtig havluft.
Vild med spansk mad og tapas? Så skulle du prøve vores tapas pakke.
- Druesort
- Palomino
- Land
- Spanien, Jerez
- Alkohol
- 15 %
- Mad
- Fiskeretter, tapas, suppe, østers og skaldyr
- Glas
- Nydes af hvidvinsglas
- Temperatur
- 6-8 grader