Jordskok er en rodfrugt der smagsmæssigt minder lidt om artiskok. Den har både noget skarp syre over sig, samtidig med sødmen der generelt kendetegner rodfrugter.
Hvidvine der matcher
Hvidvin passer bedst til suppe generelt og også til jordskok. Det må gerne være en med god syre, kombineret med noget sødme. En hvidvin på druen riesling vil passe rigtig godt. Det kan både være en tysk og en fransk variant. En prøv en hvidvin på sauvignon blanc druen - enten fra Østrig eller New Zealand, der begge vil fungere rigtig godt.
Vinen bør ikke serveres iskold, men ved ca. 10 grader. Fornemmelsen af en iskold vin, er ikke så rar sammen med en varm suppe. Du kan læse lidt generelt om vin til suppe her.
Hellere rødvin?
Hvis du foretrækker rødvin, kan det godt lade sig gøre at finde en der kan passe til suppen. Igen skal der være tilpas med syre i vinen for at den vil fungere. Prøv en fransk Beaujolais på gamay druen eller en lidt mere prisvenlig variant på en blanding af druerne gamay og pinot noir. Begge bør serveres kølig ved ca. 14 grader.