Vin til jordskokkesuppe

Jordskok er en rodfrugt der smagsmæssigt minder lidt om artiskok. Den har både noget skarp syre over sig, samtidig med sødmen der generelt kendetegner rodfrugter.

Hvidvine der matcher

Hvidvin passer bedst til suppe generelt og også til jordskok. Det må gerne være en med god syre, kombineret med noget sødme. En hvidvin på druen riesling vil passe rigtig godt. Det kan både være en tysk og en fransk af slagsen. En oversøisk sauvignon blanc fra New Zealand vil også fungere rigtig godt.

Vinen bør ikke serveres iskold, men ved ca. 10 grader. Fornemmelsen af en iskold vin, er ikke så rar sammen med en varm suppe. Du kan læse lidt generelt om vin til suppe her.

Hellere rødvin?

Hvis du foretrækker rødvin, kan det godt lade sig gøre at finde en der kan passe til suppen. Igen skal der være tilpas med syre i vinen for at den vil fungere. Prøv en fransk beaujolais på gamay druen eller en lidt mere prisvenlig variant på en blanding af druerne gamay og pinot noir. Begge bør serveres kølig ved ca. 14 grader.

Aktive filtre

Albert Ponnelle, Signature...
Tilgængelig
Rødvin

Albert Ponnelle, Signature Rouge

13078
0 Review(s) 
89,00 kr.
Fransk let og saftig rødvin fra Bourgogne på druerne pinot Noir og gamay. God til milde oste, kalvekød, fjerkræ, charcuteri og lette retter/pølsebord.
Becker-Landgraf, Riesling...
Tilgængelig
Hvidvin

Becker-Landgraf, Riesling Trocken

0 Review(s) 
1 Anmeldelser
119,00 kr.
Frisk og frugtig anmelderrost tysk hvidvin på riesling druen. God til skaldyr, fisk, lyst kød, krydret mad, asiatisk mad, suppe og milde oste.
Labruyére, Bourgogne Gamay
Tilgængelig
Fransk rødvin

Labruyére, Bourgogne Gamay

11045
0 Review(s) 
169,00 kr.
Fløjlsblød fransk rødvin fra Beaujolais i Bourgogne på druen gamay. God til fjerkræ, lette retter, charcuteri, salater, oste og vildt.
Nik Weis, Urban Riesling
Tilgængelig
Tysk hvidvin

Nik Weis, Urban Riesling

14734
0 Review(s) 
129,00 kr.
Ultraharmonisk og smagfuld tysk hvidvin på riesling druen. God til sushi, gris, lyst kød, kylling og asiatisk mad.
Rock Ferry, 3rd Rock,...
  • Nedsat pris / -30,00 kr.
Tilgængelig
New Zealandsk hvidvin

Rock Ferry, 3rd Rock, Sauvignon Blanc

15940
0 Review(s) 
129,00 kr. 159,00 kr.
Økologisk hvidvin fra New Zealand lavet på druen sauvignon blanc. Masser af tropisk frugt og friskhed, der passer godt til fisk, salater, retter med tomater og asparges, tærter, gedeost og skaldyr
Zinck, Riesling
Tilgængelig
Fransk hvidvin

Zinck, Riesling

19551
0 Review(s) 
139,00 kr.
Fransk hvidvin på riesling druen. God til fisk, muslinger, skaldyr, aperitif, salater med vinaigrette, lyst kød, wok-mad, asiatisk mad, ostebordet og skaldyrssalat.
Product added to compare.

Vi bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse, hvilket du accepterer ved brug af hjemmesiden. Læs mere om vores cookies her.