Skaldyr er forbundet med noget fint, smagfuldt, delikat og festligt. Der er stor forskel på hvilken slags skaldyr der er tale om, når det kommer til hvilken vin der matcher. Nogle skaldyr har en lidt sødmefuld smag over sig, mens andre har en mere kraftfuld og dominerende smag. Vinene bør derfor tilpasses efter hvilken type af skaldyr der skal serveres.
Helt generelt er der dog et par vinforslag der vil fungere som gode allround skaldyr vine. Det helt oplagte - og i den lidt mere eksklusive ende er, at drikke champagne til skaldyr. Her vil både en klassisk brut og en rosé variant passe fantastisk. Eller prøv en chardonnay i den lette ende, en spansk hvidvin eller en vin på sauvignon blanc druen - enten fra Østrig eller New Zealand. Eller prøv med denne spændende østrigske cuvée på 3 forskellige druer, en fransk rosévin - evt. en mousserende version, en californisk viognier eller en let perlende tysk økologisk rosévin.
Se desuden vin forslag til de fleste forskellige slags skaldyr på vin til fisk og skaldyr siden.