Vin til kalvekød

Vin til kalv

Kalvekød er relativt lyst og mildt kød, hvilket kræver en tilsvarende mild vin. Hvis tilbehøret er mildt, bør vinen være mild og let og omvendt hvis tilbehøret er kraftigt, må vinen gerne have mere fylde. Til kalvekød er der mulighed for at servere både røde og hvide vine.

Rødvin til kalvekød

For de røde vines vedkommende, skal vinene der passer til det lyse kalvekød, være lette, beherskede og elegante. Et oplagt valg, vil være en tysk rødvin på spätburgunder druen, italiensk barbera, merlot fra St. Washington eller en let fransk rødvin på pinot noir druen. Hvis retten med kalvekød er mere krydret/kraftig - gryderet, ragout eller har kraftigt tilbehør, kræver det en lidt mere fyldig vin. En fyldigere tysk spätburgunder eller fransk pinot noir, en italiensk sangiovese fra Toscana eller Robicone, oversøisk pinot noir - enten New Zealandsk eller Californisk vil her være gode valg.

Hvidvin til kalvekød

Hvis der skal serveres hvidvin til kalvekød, vil en fyldig hvid Bourgogne på chardonnay druen, en tysk grauburgunder (pinot gris), fransk pinot gris eller tysk riesling være gode valg.

Product added to compare.

Vi bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse, hvilket du accepterer ved brug af hjemmesiden. Læs mere om vores cookies her.