Kalvekød er relativt lyst og mildt kød, hvilket kræver en tilsvarende mild vin. Hvis tilbehøret er mildt, bør vinen være mild og let og omvendt hvis tilbehøret er kraftigt, må vinen gerne have mere fylde. Til kalvekød passer det med både røde og hvide vine.
Rødvin til kalvekød
For de røde vines vedkommende, skal vinene der passer til det lyse kalvekød, være lette, beherskede og elegante. Et godt valg, vil være en tysk eller italiensk vin på pinot noir druen, en elegant fransk Beaujolais, italiensk barbera, merlot fra St. Washington eller en let fransk rødvin på pinot noir druen. Hvis retten med kalvekød er mere krydret/kraftig - gryderet, ragout eller har kraftigt tilbehør, kræver det en lidt mere fyldig vin. En fyldigere tysk spätburgunder eller fransk pinot noir, en italiensk sangiovese fra Toscana eller Robicone, oversøisk pinot noir - enten New Zealandsk eller Californisk vil her være gode valg.
Hvidvin til kalvekød
Hvis der skal serveres hvidvin til kalvekød, vil en fyldig hvid Bourgogne på chardonnay druen, en tysk grauburgunder (pinot gris), fransk pinot gris eller tysk riesling være gode valg.