Vin til dessert

Vin til dessert

Der er meget forskel på dessert typer og derfor også forskellige muligheder, når det kommer til det rette vinvalg. Helt generelt gælder det, at vinen skal være lidt sødere end desserten. Derudover skal vinens smag supplere desserten, så man fornemmer at smagene harmonerer godt sammen.

Hvilken vin passer bedst?

Her er nogle generelle retningslinjer du kan følge:

  • Hvis det er en chokolade dessert, bør desserten ledsages af en rød dessertvin  - prøv en portvin
  • Hvis der er bær i desserten, f.eks. en bærtærte eller friske bær som tilbehør, bør vinen være let og frisk - prøv en Ruby portvin eller en mousserende italiensk Moscato, hvor sidstnævnte også fungerer perfekt til kransekage
  • Hvis det er en isdessert, kræver det en vin der kan hamle op med sødmen og kulden i isen. Her vil en kølig perlende Moscato være et godt valg
  • Hvid det er en frugtig dessert, passer det godt med en let og frugtig vin - prøv en halvtør spansk cava
Product added to compare.

Vi bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse, hvilket du accepterer ved brug af hjemmesiden. Læs mere om vores cookies her.