Vin til ossobuco

Vin til ossobuco

Ossobuco er en norditaliensk ret fra Lombardiet. Det er en kraftig gryderet lavet på kalveskank. Retten drysses traditionelt med gremolata, der er en blanding af bredbladet persille, citronskal, hvidløg og i nogle tilfælde ansjoser. Rent smagsmæssigt er der nogle hensyn at tage, med hensyn til hvilke vine der fungerer til retten.

Rødvin eller hvidvin?

Rødvin er et sikkert match, men der er også hvidvine der vil fungere. Uanset valget, må vinen gerne være syrepræget, med en anelse sødme.

Rødvine der vil ledsage retten godt er italienske, hvor også retten kommer fra. En god barbera d´alba, Valpolicella eller en montepulciano d´abruzzo vil være de bedste valg. En italiensk amarone passer også rigtig godt til denne kødbaserede gryderet, en østrigsk Cuvée og en oversøisk californisk pinot noir vil også fungere fint.

Hvis hvidvin er det foretrukne valg, bør det være en fyldig variant. Et godt valg vil være en californisk chardonnay.

Vil du læse mere om vin til mad - se her.Antiche Terre, Ripasso

15786
Lækker og fyldig Italiensk ripasso rødvin. Økologisk dyrket på druerne Corvina Veronese, Corvinone og Rondinella. God til vildt retter, risotto, andebryst, gris og bøf.
På lager
159,00 kr.
Product added to compare.

Vi bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse, hvilket du accepterer ved brug af hjemmesiden. Læs mere om vores cookies her.