Vin til indisk mad

Vin til indisk mad

Indisk mad er lig med krydret og ofte stærkt mad. Indisk mad laves ofte på en base af løg, ingefær, hvidløg og en stribe af forskellige krydderier. Fyldet består typisk af kun grøntsager eller sammen med fisk, kød eller fjerkræ.

Sådan bør vinen være

Kravet til vinen er, at den skal være læskende, frugtig og besidde en vis mængde sødme, for at kunne fungere som ledsager til den krydrede mad. Til de helt stærke curries, der får både næse og øjne til at løbe i vand, er det nærmest umuligt at finde noget der kan matche. Vinen kommer simpelthen aldrig til sin ret her.

Hvidvin

Til de medium stærke og milde retter, er den bedste allround vin en hvidvin fra Alsace på druen gewurztraminer. Denne vin er tilpas aromatisk, krydret og har den perfekte sødme til at mildne det stærke i retten. Til de mildeste retter kan en østrigsk riesling eller grüner veltliner passe rigtig godt. Eller prøv en riesling fra Alsace eller en sauvignon blanc fra New Zealand, der også begge vil fungere.

Rødvin

Rødvine har det generelt svært med de krydrede smage fra det indiske køkken. Dog kan der godt findes et par muligheder - til de mildeste indiske retter. En californisk zinfandel eller en shiraz fra enten St. Washington eller Australien vil alle kunne fungere hertil.

Er du vild med rosé? Så kan denne tyske let perlende rosévin også godt fungere.

Grüner Veltliner Göttweiger Berg

Anmelderrost østrigsk hvidvin på deres nationaldrue grüner veltliner. God til fisk, stenbiderrogn, muslinger, krydret mad, forårsretter, asiatisk mad, sushi, lyst kød, frokost og aperitif.
På lager
99,00 kr.
Product added to compare.

Vi bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse, hvilket du accepterer ved brug af hjemmesiden. Læs mere om vores cookies her.