Indisk mad er lig med krydret og ofte stærkt mad. Indisk mad laves ofte på en base af løg, ingefær, hvidløg og en stribe af forskellige krydderier. Fyldet består typisk af kun grøntsager eller sammen med fisk, kød eller fjerkræ.
Sådan bør vinen være
Kravet til vinen er, at den skal være læskende, frugtig og besidde en vis mængde sødme, for at kunne fungere som ledsager til den krydrede mad. Til de helt stærke curries, der får både næse og øjne til at løbe i vand, er det nærmest umuligt at finde noget der kan matche. Vinen kommer simpelthen aldrig til sin ret her.
Hvidvin
Til de medium stærke og milde retter, er den bedste allround vin en hvidvin fra Alsace på druen gewurztraminer. Denne vin er tilpas aromatisk, krydret og har den perfekte sødme til at mildne det stærke i retten. Eller prøv en sødmefuld tysk spätlese på riesling druen. Til de mildeste retter vil en tysk eller østrigsk riesling eller grüner veltliner passe rigtig godt. Eller prøv en riesling fra Alsace, Staten Washington eller en vin på sauvignon blanc druen - enten fra Østrig eller New Zealand, der alle vil fungere.
Rødvin
Rødvine har det generelt svært med de krydrede smage fra det indiske køkken. Dog kan der godt findes et par muligheder - til de mildeste indiske retter. En californisk zinfandel eller en shiraz fra enten St. Washington eller Australien vil alle kunne fungere hertil.
Er du vild med rosé? Så kan denne tyske let perlende rosévin også godt fungere.