Vin til fisk

Der findes rigtig mange forskellige slags fisk og ligeså mange måder at tilberede dem på. Derudover serveres der forskelligt tilbehør til fisken. Hvilken fisk der er tale om, hvordan den tilberedes samt hvilket tilbehør der serveres til, har altsammen indflydelse på hvad der passer sammen.

Hvidvin eller rødvin?

Umiddelbart er hvidvin den oplagte ledsager til fisk og gerne en med syre. Jo mere fed fisken er, jo mere mere syre i vinen. Der er nogle typer af fisk, der godt kan passe med en rødvin. I disse tilfælde bør rødvinen være med begrænset garvesyre og fadpræg og i stedet være let og frugtig.

Allround hvidvin til fisk

Som nævnt, er der mange vin muligheder når det kommer til hvilken vin til fisk, da man skal se på hvilken slags fisk det er, tilberedningen og hvad der serveres til af tilbehør. Helt generelt vil en god allround hvidvin til fisk være en østrigsk grüner veltliner, en fransk pinot gris eller riesling fra Alsace eller en hvid Bourgogne på chardonnay druen.

Allround rødvin til fisk

En god allround rødvin til fisk er en let frugtig en af slagsen. Prøv en fransk Beaujolais eller italiensk sangiovese.

Albert Ponnelle, Signature...
  • Ny
Tilgængelig
Hvidvin

Albert Ponnelle, Signature Blanc

0 Review(s) 
89,00 kr.
Fransk let, frisk og behagelig hvidvin fra Bourgogne på druen chardonnay. God til fisk, lyst fjerkræ, milde oste og pastaretter
Gran Sasso, Sangiovese
Tilgængelig
Italiensk rødvin

Gran Sasso, Sangiovese

10679
0 Review(s) 
89,00 kr.
Italiensk anmelderrost rødvin på druen sangiovese. God til bøf, kalv, gris, italiensk mad, pastaretter. Vinavisen giver ★★★★★.
Labruyére, Bourgogne Gamay
Tilgængelig
Fransk rødvin

Labruyére, Bourgogne Gamay

11045
0 Review(s) 
169,00 kr.
Fløjlsblød fransk rødvin fra Beaujolais i Bourgogne på druen gamay. God til fjerkræ, lette retter, charcuteri, salater, oste og vildt.
Petra Unger Q Grüner Veltliner
Tilgængelig
Østrigsk hvidvin

Petra Unger Q Grüner Veltliner

13107
0 Review(s) 
99,00 kr.
Sprød og frisk østrigsk hvidvin lavet på grüner veltliner druen. God til fisk, forårsretter, sushi, lyst kød og aperitif.
Petre Unger Zeiselrain...
Tilgængelig
Østrigsk hvidvin

Petre Unger Zeiselrain Grüner Veltliner

13108
0 Review(s) 
139,00 kr.
Frisk og mineralsk østrigsk hvidvin lavet på druen grüner veltliner. God til lette frokostretter, aperitif, fisk, grillet fisk, lyst kød, sushi og vegetariske retter. Anmelderne giver ★★★★★.
Zinck, Pinot Gris
Tilgængelig
Fransk hvidvin

Zinck, Pinot Gris

15948
0 Review(s) 
149,00 kr.
Behagelig fransk økologisk hvidvin lavet på pinot gris druen. God til fisk, hummer, muslinger, risotto, skaldyr, lyst kød og salater.
Zinck, Riesling
Tilgængelig
Fransk hvidvin

Zinck, Riesling

19551
0 Review(s) 
139,00 kr.
Fransk hvidvin på riesling druen. God til fisk, muslinger, skaldyr, aperitif, salater med vinaigrette, lyst kød, wok-mad, asiatisk mad, ostebordet og skaldyrssalat.
Product added to compare.

Vi bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse, hvilket du accepterer ved brug af hjemmesiden. Læs mere om vores cookies her.