Vin til fisk

Vin til fisk

Der findes rigtig mange forskellige slags fisk og ligeså mange måder at tilberede dem på. Derudover serveres der forskelligt tilbehør til fisken. Hvilken fisk der er tale om, hvordan den tilberedes samt hvilket tilbehør der serveres til, har altsammen indflydelse på hvad der passer sammen.

Hvidvin eller rødvin?

Umiddelbart er hvidvin den oplagte ledsager til fisk og gerne en med syre. Jo mere fed fisken er, jo mere mere syre i vinen. Der er nogle typer af fisk, der godt kan passe med en rødvin. I disse tilfælde bør rødvinen være med begrænset garvesyre og fadpræg og i stedet være let og frugtig.

Allround hvidvin til fisk

Som nævnt, er der mange vin muligheder når det kommer til hvilken vin til fisk, da man skal se på hvilken slags fisk det er, tilberedningen og hvad der serveres til af tilbehør. Helt generelt har, vi flere hvidvine der er gode som allround vin til fisk.

Prøv en østrigsk vin på grüner veltliner druen. Her har vi flere muligheder: en meget frisk version, lignende friske version men hvor du får 1 hel liter eller en lidt mere fyldig variant. En tysk grauburgunde (pinot gris), fransk pinot gris, østrigsk riesling, tysk riesling, riesling fra Alsace eller en hvid Bourgogne på chardonnay druen er også alle gode alround vine til fisk.

Allround rødvin til fisk

En god allround rødvin til fisk er en let frugtig en af slagsen. Prøv en fransk Beaujolais eller italiensk sangiovese.

Product added to compare.

Vi bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse, hvilket du accepterer ved brug af hjemmesiden. Læs mere om vores cookies her.