Helstegt pattegris, der er marineret og langtidsstegt over grill, vil være det perfekte match med en solmoden vin med power og sødme.
Sådan skal vinen være
Det lyse svinekød i sig selv, kræver blot en frugtig og sødmefuld vin. Det lyse, milde kød lader sig dog nemt berige af marinaden/glaseringen og dermed stilles andre krav til vinen. Vinen der vil passe skal kunne skære igennem fedtet, have lidt sødme og en forholdsvis høj alkoholprocent. Der skal meget gerne en varm, solmoden vin til - enten oversøisk eller fra det sydlige Europa.
Rødvin til helstegt pattegris
En oversøisk rødvin der vil passe godt til kødet, er en californisk zinfandel, eller en shiraz fra enten St. Washington eller Australien. Fra det sydlige Europa vil en italiensk primitivo passe godt. Disse vine har alle den fornødne sødme og fylde.
Hvidvin til helstegt pattegris
Hvis du foretrækker at drikke hvidvin, skal du prøve en østrigsk riesling eller tysk riesling, der begge har en perfekt balance mellem frugtsødme og syre og vil passe godt.
Du kan læse mere generelt om hvilke vine der passer til gris her.