Rejer hører til skaldyr familien og har en mild og lidt sødlig smag. De mest alminelige typer er fjordrejer, koldvandsrejer og varmtvandsrejer. Uanset hvilke slags rejer der er tale om - befinder vi os i hvidvinens verden! Når det kommer til vinvalget, er der forskel på hvilken reje type det er.
Vin til fjordrejer
Fjordrejer der er friskkogte og serveret med lidt citron, salt, peber og evt. brød med smør, vil passe med en hvidvin i den milde ende, der ikke er for sød. Den må gerne være mineralsk og frisk. Prøv en østrigsk riesling, en tysk hvidvin på en blanding af chardonnay/pinot blanc eller en chilensk chardonnay. Disse har alle den fornødne friskhed. Et andet godt vin valg er at drikke en brut champagne til retten. Champagne og fjordrejer er en elegant kombination!
Vin til koldtvandsrejer
Koldvandsrejer der er kogte og afkølede bør ledsages af en let og ren hvidvin. Det ypperste vin valg vil være en fransk Chablis. Hvis der serveres en sødlig dressing til rejerne, bør vinen have tilsvarende sødme. Her vil en tysk riesling være et godt valg.
Vin til varmtvandsrejer
Varmtvandsrejer indgår typisk i varme retter, hvor de ofte krydres. Hertil skal hvidvinen have mere kraft og fylde for at matche. Prøv en oversøisk chardonnay, enten australsk, californisk eller fra St. Washington - eller en New Zealandsk eller østrigsk sauvignon blanc. Er du vild med rosé? - kan denne tyske let perlende variant eller denne spätburgunder rosé også sagtens matche.
Læs mere generelt om vin til fisk og skaldyr her.