Fransk hvidvin

Grønne druer til hvidvin

Når det kommer til vin, kan Frankrig det hele! De har så meget tradition, erfaring og stolthed og mestrer vinproduktion til perfektion. De har mange vindistrikter og vingårde, hvor de alle har deres tilgang og ekspertise til egen produktion. Hvert distrikt har deres særlige druer og egne kendetegn. Man kan finde hvidvin for enhver smag.

De har optimale klimatiske forhold med et stabilt og tempereret klima - godt hjulpet af Atlanterhavet og Middelhavet. Dette giver gunstige muligheder til at skabe store vine. Jordbunden indeholder en stor andel af calcaire (kalksten), hvilket bidrager til sprøde, mineralske hvidvine af meget høj kvalitet. De to mest kendte hvidvinsområder er Alsace og Bourgogne. Alsace er mest kendt for dere hvidvine på druerne riesling, gewurztraminer, pinot gris og pinot blanc. Bourgogne er kendt for sine hvidvine på chardonnay druen - kaldet "hvid bourgogne".

Product added to compare.

Vi bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse, hvilket du accepterer ved brug af hjemmesiden. Læs mere om vores cookies her.