Vin til fisk og skaldyr

Vin til skaldyr

Der er heldigvis rigtig mange muligheder for valg af vin til fisk og skaldyr. Der findes mange slags og typer af fisk og mange måder at tilberede dem på. Det samme gælder for skaldyr. Hvis man ser bort fra type, tilbehør og tilberedning, er der nogle generelle vine der kan anbefales.

Vin til hvid fisk

Til hvid fisk der er let i smagen, passer en tilsvarende let hvidvin godt dertil. Et godt valg er en klassisk hvid bourgogne eller en mere prisvenlig hvid bourgogne. Eller prøv en østrigsk riesling, fransk riesling eller pinot gris fra Alsace eller grauburgunder (pinot gris) fra Tyskland. Det vil også passe rigtig godt med en østrigsk grûner veltliner - hvor en tilsvarende grüner veltliner også findes i 1 liters flaske. Du kan læse mere om vin til fisk her.

Vin til skaldyr

Til skaldyr der i sig selv har en vis sødme over sig, kræver det en hvidvin der kan matche dette. Vinen skal ligeledes fungere med det friske/syrerige fra citroner, der ofte serveres sammen med skaldyr. Vinen der vil passe godt hertil er en tysk vin på en blanding af pinot blanc og chardonnay, en fransk chablis eller en champagne - enten brut eller rosé.

Product added to compare.

Vi bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse, hvilket du accepterer ved brug af hjemmesiden. Læs mere om vores cookies her.