Vin til fisk og skaldyr

Vin til skaldyr

Der er heldigvis rigtig mange muligheder for valg af vin til fisk og skaldyr. Der findes mange slags og typer af fisk og mange måder at tilberede dem på. Det samme gælder for skaldyr. Hvis man ser bort fra type, tilbehør og tilberedning, er der nogle generelle vine der kan anbefales.

Vin til hvid fisk

Til hvid fisk der er let i smagen, passer en tilsvarende let hvidvin godt dertil. Et godt valg er en klassisk fransk chardonnay fra Bourgogne. Her har vi 3 varianter i 3 prisklasser: i den høje prisklasse fra Chablis, mellemklasse fra Lugny i det sydlige Bourgogne og i den lave prisklasse her. På samme drue - chardonnay vil denne vin fra Staten Washington også være rigtig god til fisken. Eller prøv en østrigsk riesling, fransk rieslingspansk hvidvin eller en pinot blanc eller pinot gris fra Alsace eller grauburgunder (pinot gris) fra Tyskland. Det vil også passe rigtig godt med en østrigsk grûner veltliner - hvor en tilsvarende grüner veltliner også findes i 1 liters flaske.

Du kan læse mere om vin til fisk her.

Vin til skaldyr

Til skaldyr der i sig selv har en vis sødme over sig, kræver det en hvidvin der kan matche dette. Vinen skal ligeledes fungere med det friske/syrerige fra citroner, der ofte serveres sammen med skaldyr. Vinen der vil passe godt hertil er en tysk vin på en blanding af pinot blanc og chardonnay, en chardonnay fra Staten Washingtonfransk chablis eller en champagne - enten brut eller rosé.

Et andet spændende forslag der passer til både fisk og skaldyr er denne østrigske cuvée på druerne grüner veltliner, sauvignon blanc og gelber muskateller eller en ren sauvignon blanc også fra Østrig..

Product added to compare.

Vi bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse, hvilket du accepterer ved brug af hjemmesiden. Læs mere om vores cookies her.