Braiserede svinekæber er en skøn og smagfuld simreret. Den laves hyppigst på mørkt øl, men laves også på både hvidvin og rødvin. Uanset hvad der vælges, er det en simreret, der giver dejligt mørt kød med masser af kraft og smag.
Hvilke vine passer?
Vinene der passer til retten, skal være lige så velsmagende som retten. De må gerne have en vis tyngde med frugt og sødme. Hvidvin passer ofte rigtig godt til svinekød, men da det er en kraftig og fyldig ret, passer det også godt med rødvin. Så der er flere gode vinforslag.
Rødvin til svinekæber
Hvis du foretrækker rødvin, vil et godt forslag være oversøiske vine. Det kan være en californisk pinot noir eller en chilensk carmenera. Der er også nogle europæiske vine, der vil passe. Prøv en tysk vin på sankt laurent druen, en fransk Côtes Du Rhône eller en østrigsk zweigelt, der alle vil fungere godt.
Hvidvin til svinekæber
Er du mere til hvidvin, vil en østrigsk grüner veltliner, tysk riesling eller en sauvignon blanc fra enten New Zealand eller Østrig være et godt valg. Den har tilpas med syre, der kan friske munden op efter den fyldige sauce og en sødme der matcher svinekæberne.
Du kan læse helt generelt om vin til svinekød her.