Hamburgerryg er kendetegnet ved at være både saltet og røget. Derudover vælger mange at servere lidt sennep til kødet, hvilket tilfører et lidt stærkt element til retten. Både det salte, røgede og stærke kræver en frugtig vin med sødme.
Hvidvin til hamburgerryg
Den bedste vin ledsager til retten er hvidvin. Der er flere muligheder, men fællesnævneren er frugtige vine med sødme. En vin på pinot gris druen fra Alsace i Frankrig eller en tysk grauburgunder (pinot gris) vil være et rigtig godt vin match.
Vine på riesling druen vil også passe rigtig godt - enten østrigsk, fransk eller tysk eller en sauvignon blanc fra Østrig eller New Zealand. En oversøisk chardonnay fra Californien, vil også fungere. Den har dog ikke samme sødme, men har masser af frugtsmag, der vil harmonere godt med retten.
Du kan også prøve at drikke rosévin til hamburgerryg. Prøv en østrigsk rosé, der med sin friskhed og bærsmag vil matche kødet godt.
Rødvin til hamburgerryg
Hvis du eller dine gæster foretrækker at drikke rødvin til retten, kan der godt findes et par stykker der vil passe. Vinen bør have begrænset med garvesyre, da det kolliderer med det salte i kødet. Prøv en tysk, californisk eller italiensk pinot noir eller en italiensk ripasso.
Læs mere generelt om vin til gris her.