Fasan er forholdsvist lyst og magert kød. I forhold til andet lyst kød som kylling, er smagen lidt kraftigere og har en fin sødlig vildttone. Lette retter, kræver lette vine - i hvert fald hvis tilbehøret er tilsvarende mildt.
Rødvin til fasan
Vine der passer til fasan skal ikke være for tørre og må gerne have toner af røde bær med et strejf af animalskhed over sig. Vine hvis aromaer går fuldstændig i spænd med fasansmagen er lavet på druen pinot noir. Det ypperste valg vil være en elegant tysk spätburgunder eller en fransk pinot noir. Et lignende bud vil være en oversøisk version fra Californien eller New Zealand eller prøv en fransk vin på en blanding af pinot noir og gamay druen.
Hvis tilbehøret til fasankødet er mere kraftigt i smagen, vil en californisk rødvin på zinfandel druen eller en italiensk nebbiolo begge passe rigtig fint.
Foretrækker du hvidvin til fasan?
Fasan er en vildttype, hvortil der også kan serveres hvidvin. Det vi bare kræve en hvidvin med god fylde og fedme, for at kunne passe til kødet. Et godt valg vil her være en grauburgunder (pinot gris) fra Tyskland eller fadlagret australsk chardonnay.