Vin til fasan

Vin til fasan

Fasan er forholdsvist lyst og magert kød. I forhold til andet lyst kød som kylling, er smagen lidt kraftigere og har en fin sødlig vildttone. Lette retter, kræver lette vine - i hvert fald hvis tilbehøret er tilsvarende mildt.

Rødvine til fasan

Vine der passer til fasan skal ikke være for tørre og må gerne have toner af røde bær med et strejf af animalskhed over sig. Vine hvis aromaer går fuldstændig i spænd med fasansmagen er lavet på druen pinot noir. Det ypperste valg vil være en fransk pinot noir. Et lidt mere prisvenligt valg er en oversøisk version fra Californien eller en fransk vin på en blanding af pinot noir og gamay druen.

Hvis tilbehøret til fasankødet er mere kraftigt i smagen, vil en californisk rødvin på zinfandel druen passe rigtig fint.

Foretrækker du hvidvin til fasan?

Fasan er en vildttype, hvortil der også kan serveres hvidvin. Det vi bare kræve en hvidvin med god fylde og fedme, for at kunne passe til kødet. Et godt valg vil her være en grauburgunder/pinot gris fra Tyskland eller Alsace i Frankrig eller en fadlagret australsk chardonnay.

Aktive filtre

Albert Ponnelle, Signature...
Tilgængelig
Rødvin

Albert Ponnelle, Signature Rouge

13078
0 Review(s) 
89,00 kr.
Fransk let og saftig rødvin fra Bourgogne på druerne pinot Noir og gamay. God til milde oste, kalvekød, fjerkræ, charcuteri og lette retter/pølsebord.
Becker-Landgraf, Grauburgunder
Tilgængelig
Hvidvin

Becker-Landgraf, Grauburgunder

0 Review(s) 
2 Anmeldelser
119,00 kr.
Saftig og frugtig tysk hvidvin på grauburgunder (pinot gris) druen. God til svinekød, kylling, kalvekød, vildt/fasan, risotto, pizza, grøntsags retter, suppe, asparges, svampe, jomfruhummer, salater, aperitif og milde oste
Domaine Fagot Monthelie Rouge
Tilgængelig
Rødvin

Domaine Fagot Monthelie Rouge

21228
0 Review(s) 
269,00 kr.
Intens og fløjsblød fransk rødvin på pinot noir druen. Den er god til fuglevildt, gris, kraftige retter med kylling, fjerkræ, kalv, risotto og dyrekølle
One Chain, Chardonnay
Tilgængelig
Hvidvin

One Chain, Chardonnay

12883
0 Review(s) 
109,00 kr.
Frisk og fyldig australsk hvidvin lavet på chardonnay druen. God til fisk, hummer, grillet skaldyr, lyst kød, salater og ceviche.
Smoking Loon - Pinot Noir
Tilgængelig
Californisk rødvin

Smoking Loon - Pinot Noir

13564
0 Review(s) 
139,00 kr.
Fløjlsblød anmelderrost californisk rødvin lavet på pinot noir druen. Den er god til fjerkræ, kalv, pastaretter og risotto.
Zinck, Pinot Gris
Tilgængelig
Fransk hvidvin

Zinck, Pinot Gris

15948
0 Review(s) 
149,00 kr.
Behagelig fransk økologisk hvidvin lavet på pinot gris druen. God til fisk, hummer, muslinger, risotto, skaldyr, lyst kød og salater.
Product added to compare.

Vi bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse, hvilket du accepterer ved brug af hjemmesiden. Læs mere om vores cookies her.