Dignitat Brut - Spansk Cava

12447
På lager
85,00 kr.
Inkl. moms Levering 1-3 dage

Blød, fyldig spansk Cava lavet på druerne macabeo, zarello og parellada. God til aperitif, brunch, lyse og lette skaldyrs- og fiskeretter. Vinavisen giver ★★★★★.

Denne spanske cava giver en flot aroma og balanceret frugt. Den har dybde og fylde, friskhed, elegance og den helt rette frugtsyre. Tørheden er ikke markant og hård. I stedet er der tale om en fyldig, saftig og frugtig cava med stor blødhed og forholdsvis lav syre. Den har en virkelig flot mousse, med mange og vedvarende bobler og en skøn lang eftersmag. Denne cava afspejler perfekt de Cataloniske egenskaber - lækker cava med skøn personlighed!

1. gæring er sket på temperaturkontrollerede ståltanke. 2. gæringen som foregår på flasken, sker over 40 dage. Herefter lagrer den i 1 ½ år. Efter at have befriet cavaen fra bundfald tilsættes dosagen, hvormed sødmegraden bestemmes.

Cava fra denne producent, findes også i en lidt sødere semi seco version.

Anmeldelser

★★★★★ Vinavisen
"En dejlig boblevin med duft af modne grønne druer og en blødt skummende mousse. Smagen er fyldig og frisk med god frugt og noter af lime som prikken over i'et. Vinen er sagen som apéritif, men kan med sin gode fylde også bruges som ledsager til en skaldyrsret".

75 point fra Tom Stevenson:

"Alle mousserende vine udover Champagne der opnår denne score, er ikke alene interessante, men vine der vil glæde enhver fanatisk champagneelsker".

Cava Dignitat

Det familieejede Cava Maschas der står bag Dignitat, hører til blandt de 5 bedst rangerede Cava-producenter, ifølge champagneguruen Tom Stevenson, der giver den 75 point. Cava´en laves på Monsarras ejendommen, der er beliggende ca. 40 km syd for Barcelona. Her er 42 hektar vinmarker plantet med de bedste druer til Cava produktion. Kældrene er top-moderne, og giver de bedste betingelser for tilblivelsen af høj-kvalitets Cava. Alle Cavaerne er lavet efter de bedste foreskrifter, med lang lagring - selv for de billigste typer. Her går man ikke på kompromis med hverken kvaliteten eller tiden det tager at producere den.

Dignitat

Helt tilbage i starten af 1900 tallet har Dignitat dyrket druer i Villafranca del Penedes. Under kyndig ledelse begyndte vineriet i 1920 at producere cava’er. Filosofien var dengang som i dag at lave cava’er af højeste kvalitet, og med en stor omhyggelighed i hele produktionen.

Druesort
Parellada (40%), macabeu (30%), xarello (30%)
Land
Spanien, Catalonien
Alkohol
11,5
Mad
Aperitif, brunch, tapas, lyse og lette skaldyrs- og fiskeretter.
Glas
Nydes af champagneglas
Temperatur
6-8 grader
Dekantering
Trækkes op umiddelbart før den nydes.
Ingen anmeldelser

Kunder, der købte denne vare, købte også

Product added to compare.

Vi bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse, hvilket du accepterer ved brug af hjemmesiden. Læs mere om vores cookies her.