Vin til kylling

Vin til kylling

Kylling er ret smagsneutral i sig selv, med en anelse sødme i smagen. Vinen der skal ledsage retten, må derfor ikke være for kraftig. Lyse og lette retter, kræver lyse og lette vine.

Vin til plain kylling

Hvis der tages udgangspunkt i den helt enkle version af tilberedt kylling, der blot er krydret med salt og peber, passer det godt med en let, frugtig og syredomineret vin - enten rød eller hvid. Gode forslag til vinvalget er en fransk beaujolais rødvin, en østrigsk hvidvin på druen grüner veltliner, en tysk grauburgunder (pinot gris) eller fransk pinot gris hvidvin.

Mange vælger at krydre kyllingkødet, hvilket giver helt andre vin muligheder. Da kylling i sig selv er ret neutralt i smagen, lader den sig nemt påvirke af smagsgivere og vinen skal derfor primært passe til det valgte krydderi. 

Vin til barbeque kylling 

Kylling der er barbeguemarineret og måske skal en tur på havegrillen, kræver en kraftig vin der kan hamle op med barbeque smagen. En californisk zinfandel vil her passe rigtig godt.

Vin til citrus-kylling

Kylling der er citrusmarineret vil passe godt med en hvidvin på chardonnay druen - enten fransk, fra St. Washington, australsk eller californisk eller en rød beaujolais.

Vin til kylling med asiatisk tvist

Kylling der har fået et "asiatisk præg" af smagsgivere og krydderier, vil kræve en hvidvin fra det aromatiske og parfumerede smagsunivers. Her er det absolut mest oplagte valg en hvidvin på gewurztraminer druen eller en østrigsk grüner veltliner. En hvidvin på riesling - enten fransk eller tysk vil også fint fungere. Eller prøv med en fransk rosévin eller en let perlende tysk rosévin.

Se også hvilke vine der generelt passer til fjerkræ her.

Grüner Veltliner Ried NEUBERG

Helt fantastisk anmelderrost østrigsk hvidvin på grüner veltliner druen. God til svinekød/gris, lyst kød, grillet fisk, sushi og vegetariske retter.
På lager
119,00 kr.
Product added to compare.

Vi bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse, hvilket du accepterer ved brug af hjemmesiden. Læs mere om vores cookies her.