Malbec
Malbec druen stammer fra Frankrig og var tidligere vidt udbredt i Bordeaux. Den er i mellemtiden blevet afløst af Merlot. Den er stadig hoveddruen i Cahors i Frankrig, hvor den bruges til at lave den berømte ”sorte vin”, som lokalt kaldes Auxerois. Ved behersket høstudbytte, giver den i Cahors en karakteristisk rødvin med et godt modningspotentiale.
Den dyrkes idag mange steder i verden og i Argentine er den nærmest blevet landets nationaldrue. I Argentina skaber malbec druen modne, fløjlsbløde, fyldige, saftige og bløde vine med god frugt, meget tannin og en anelse krydderi. Typiske noter er blomme, krydderier og lakrids. Vinene har ofte en høj alkoholprocent og er vine der kan gemmes.
I Chile samt i flere sydvestfranske regioner benyttes den primært til blanding med andre druesorter. Derudover dyrkes den i Australien, New Zealand og Californien.
Malbec og mad
Vine på malbec er god til krydrede retter, grillet kød, spareribs, krydret lam og kødretter generelt. Læs mere om vin til mad her.