Vin til lammekølle

Vin til lammekølle

Den bedste vin ledsager til lammekølle er rødvin. Hvis vi tager udgangspunkt i at lammekøllen er traditionelt tilberedt med rosmarin og hvidløg, tilfører det en krydret smag til retten. For at matche dette, kræver det en vin med en tilsvarende krydret smag, idet en krydret ret altid kræver en krydret vin. Hvis der er tilsat mynte til retten - evt. i form af myntegelé der tilfører sødme til retten, må vinen gerne have en anelse sødme for at give harmoni.

Rødvine der matcher

Vine der passer til den traditionelt tilberedte lammekølle er en fransk rødvin fra Rhöne, en italiensk Barolo eller en spansk vin på tempranillo druen.

Og hvidvine

Foretrækker du eller dine gæster at drikke hvidvin til retten, vil det bedste valg være en fransk riesling med masser af friskhed og frugtsmag.

Du kan læse mere generelt om vin til lam her.

Aktive filtre

Carlo Revello Barolo
Tilgængelig
Italiensk rødvin

Carlo Revello Barolo

10837
0 Review(s) 
299,00 kr.
Intens italiensk barolo rødvin på druen nebbiolo. God til rødt kød, entrecote, lam, vildt med kraftig sauce, trøffel-retter, svampe-retter, kylling, faste oste, sammenkogte kødretter i vinsauce
La Balade de Coline, Vaucluse
Tilgængelig
Fransk rødvin

La Balade de Coline, Vaucluse

15901
0 Review(s) 
89,00 kr.
Prisvindende Cötes Du Rhône rødvin på druerne grenache, carignan og syrah. Fløjlsblød og letdrikkelig. God til kalv, gryderetter, gris og lam.
Tapas Vin, Tempranillo
Tilgængelig
Spansk rødvin

Tapas Vin, Tempranillo

14160
0 Review(s) 
99,00 kr.
Mørk og fyldig spansk rødvin, lavet på druen tempranillo. God til tapas, oksekød, lammekød, krydret svinekød og gryderetter.
Zinck, Riesling
Tilgængelig
Fransk hvidvin

Zinck, Riesling

19551
0 Review(s) 
139,00 kr.
Fransk hvidvin på riesling druen. God til fisk, muslinger, skaldyr, aperitif, salater med vinaigrette, lyst kød, wok-mad, asiatisk mad, ostebordet og skaldyrssalat.
Product added to compare.

Vi bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse, hvilket du accepterer ved brug af hjemmesiden. Læs mere om vores cookies her.