Pulled pork stammer fra sydstaterne i USA. Navnet på retten kommer af at kødet bliver så mørt, at det kan trækkes fra hinanden. Kødet er svinekød - nakkesteg, nakkekam eller nakkefilet, der er langtidsstegt imellem 12-15 timer (ofte på grillen). Inden kødet steges, gnides det i en Rub - helst dagen før, der består af en krydderiblanding, for at få smagene til at trække ind i kødet. Når kødet er stegt, trækkes det fra hinanden med 2 gafler, hvorefter det overhældes med lidt æblejuice og kold vinegar sauce. Kødet serveres ofte med kold barbecuesauce og coleslaw salat.
Da der er fuld smæk på krydderierne og sødmen i denne ret, må vinen gerne have en tilsvarende fylde og sødme. Det oplagte vin valg er rødvin, men der er også et par hvidvine der fint vil kunne fungere.
Rødvin til pulled pork
Rødvine der vil passe til retten, må gerne være oversøiske. Prøv en californisk zinfandel, en spansk tempranillo eller en shiraz fra enten St. Washington eller Australien. Disse vine har alle den fornødne fylde og sødme og en forholdsvis høj alkoholprocent.
Eller prøv med denne cabernet sauvignon fra Staten Washington, der også vil passer rigtig godt.
Hvidvine til pulled pork
Hvidvine der vil fungere med denne krydrede ret, må gerne have en vis fylde og være på chardonnay druen. Prøv en californisk eller australsk chardonnay.
Læs også om vin til grill mad her.