Torsk er en lys fisk med en meget mild smag. Så afhængig af hvordan den tilberedes, er der forskellige vin muligheder. Til den milde og ferske udgave, passer hvidvin bedst, hvorimod der godt kan serveres rødvin til en kraftigere udgave.
Vin til bagt/dampet torsk
Til den lette torskeret, hvor fisken er bagt eller dampet, bør vinen være tilsvarende let. Her vil en østrigsk hvidvin på grüner veltliner druen passe rigtig godt med sin lette, cirtusagtige og mineralske smag. Lignende østrigsk grüner veltliner findes også i denne 1 liters flaske. En pinot blanc fra Alsace, vil også passe godt.
Vin til torsk med sennepsauce
Til den traditionel tilberedte torskeret med sennepsauce, rødbede og frisk peberrod, må vinen gerne have en smule sødme. Her vil en østrigsk eller en oversøisk New Zealandsk vin på sauvignon blanc druen passe godt. Eller prøv en østrigsk riesling eller en fransk riesling, der også vil fungere godt.
Vin til stegt eller grillet torsk
Til stegt eller grillet torsk, vil en fransk hvid Bourgogne på chardonnay druen eller en fyldig tysk riesling begge være et godt match. Til denne udgave af torsken, kan rødvin godt ledsage retten. En kølig fransk Beaujolais på gamay druen, italiensk barbera eller en fransk vin på en blanding af gamay og pinot noir, vil begge passe godt.