Vin til nytår

Vin til nytår

Nytårsaften er årets sidste dag og for mange lig med en festlig aften med familie og- eller venner. Denne aften gøres der noget særligt ud af maden og vinene dertil. Året skal sluttes af med manèr! For de flestes vedkommende foregår nytårsaften således:

  • - Samling omkring Dronningens nytårstale
  • - Middagen - typisk en 3-4 retters menu
  • - Nytåret skydes ind kl. 24 med kransekage og bobler

Champagne til nytårstalen

Til dronningens nytårstale er det oplagt at drikke Champagne. Her må det gerne være den ægte lidt dyre franske Champagne. På dette tidspunkt er smagsløgene stadig intakte og gæsterne kan nyde og smage ordentligt.

Bobler er bare festlige, men der findes heldigvis også mere prisvenlige udgaver, hvis champagne er lidt i overkanten. Prøv en spansk cava eller en italiensk prosecco.

Vin til nytårsmiddagen

Hvilke vine der passer din nytårsmenu, er afhængig af hvad du planlægger at servere. En typisk nytårsmenu vil bestå af en fiske- eller skaldyr forret, hovedret med kød, (måske) ost og dessert.

Afhængig af hvad de enkelte retter indeholder, er der nogle generelle forslag du kan følge:

Det skal du drikke kl. 24 til kransekagen

Når klokken nærmer sig 24 er det tid til kransekage og bobler. Her gælder reglen som til dessert, at vinen skal være sødere end desserten. Så her egner den tørre champagne sig altså ikke. Det er synd for både kransekagen og champagnen. Især champagnen vil være et fejlvalg, da den vil fremstå kedelig og sur/syrlig. Prøv hellere en mere sød mousserende variant som en italiensk Moscato. Her får du herlige bobler med skøn frugtsødme.

Nu er vinene på plads - og det er tid til at ønske dig et godt nytår!

Aktive filtre

Cattier,  Champagne Rosé...
Tilgængelig
Mousserende vin

Cattier, Champagne Rosé Premier Cru Brut

10700
0 Review(s) 
389,00 kr.
Ægte Champagne Rosé fra Champagne i Frankrig. Den er lavet på pinot noir (50%), pinot meunier (40%) og chardonnay (10%). God til skaldyr, aperitif, milde oste og gris.
Cattier, Champagne Icône Brut
Tilgængelig
Mousserende vin

Cattier, Champagne Icône Brut

10688
0 Review(s) 
279,00 kr.
Elegant og frisk Champagne lavet på druerne pinot meunier (50%), pinot noir 30% og chardonnay. God til fisk, skaldyr og aperitif. Vinavisen giver★★★★★.
Dignitat Brut - Spansk Cava
Tilgængelig
Mousserende vin

Dignitat Brut - Spansk Cava

12447
0 Review(s) 
85,00 kr.
Blød, fyldig spansk Cava lavet på druerne macabeo, zarello og parellada. God til aperitif, brunch, lyse og lette skaldyrs- og fiskeretter. Vinavisen giver ★★★★★.
Pizzolato, Prosecco DOC Brut
Tilgængelig
Mousserende vin

Pizzolato, Prosecco DOC Brut

13125
0 Review(s) 
129,00 kr.
Lækker økologisk prosecco fra Italien lavet på druerne pinot nero og chardonnay. Frisk og balanceret og passer til salater, carpaccio, som aperitif eller som velkomstdrink.
Val d'Oca - Moscato Dolce
Tilgængelig
Mousserende vin

Val d'Oca - Moscato Dolce

14225
0 Review(s) 
89,00 kr.
Perlende italiensk vin med skøn frugtsødme og lav alkoholprocent (6,5%) på druen moscato. God til aperitif, bærtærter, desserter, isdesserter og kransekage
Product added to compare.

Vi bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse, hvilket du accepterer ved brug af hjemmesiden. Læs mere om vores cookies her.