Vin til ost

Vin til ost

Der findes rigtig mange slags forskellige oste. Der er derfor også mange vinmuligheder, når det kommer til hvad der passer sammen.

Hvidvin er nr. 1 til ost

Helt generelt og meget kort kan det siges, at hvidvin eller hedvin er de bedste ledsagere til ost. Dette til trods for at rigtig mange forbinder et klassisk ostebord med rødvin. Det eneste argument for at drikke rødvin til ost er, at man isoleret set kan lide både ost og rødvin. Men rent smagsmæssigt harmonerer de to ting ikke sammen.

Fedtstrukturerne og mælkeproteinerne i osten fungerer bedst med syren i hvidvinen. Aromaerne i hvidvinen supplerer også osten bedre, end det mere mørke aromaunivers i rødvin. Derudover vælger mange også at servere noget sødt tilbehør til osten - honningsyltede nødder, syltede hyben eller blommer, hvilket heller ikke passer til rødvin.

Rødvine der kan fungere

Der er dog nogle ganske få lettere rødvine, der kan fungere med ost, hvilket er en fransk kølig beaujolais, en italiensk sangivese eller en italiensk montepulciano.

Bedste allround vine til ost

Hvis du har et ønske om at vælge en enkel vin, der bedst kan passe til et udvalg af oste, er det sikreste valg en riesling - enten tysk eller fransk eller en kølig Ruby portvin.

Generelle retningslinjer - vin til typer af oste

Der er som skrevet, rigtig mange vinmuligheder og heldigvis er der også nogle generelle retningslinjer du kan følge.

Til friske oste - gedeost, er den bedste ledsager en hvidvin på sauvignon blanc druen fra New Zealand. Til lige netop gedeost kan en kølig rød beaujolais også fungere godt.

Til faste oste - manchego, primadonna, parmesan, cheddar, er den bedste ledsager en fransk Alsace hvidvin på riesling druen med god syre.

Til hvidskimmeloste, er en bourgognevin på chardonnay druen eller en Champagne begge gode ledsagere.

Til rødkit-oste, er en fransk gewurztraminer fra Alsace den bedste ledsager.

Til blåskimmeloste, er det godt at huske, at jo stærkere osten er, jo sødere skal vinen være. Så i den milde ende, vil en tysk grauburgunder (pinot gris) eller tysk riesling fungere. I mellemklassen, vil en gewurztraminer eller en weissburgunder/chardonnay fungere og til den stærke ost, er en kølig Ruby portvin det bedste valg.

Aktive filtre

Becker-Landgraf, Grauburgunder
Tilgængelig
Hvidvin

Becker-Landgraf, Grauburgunder

0 Review(s) 
2 Anmeldelser
119,00 kr.
Saftig og frugtig tysk hvidvin på grauburgunder (pinot gris) druen. God til svinekød, kylling, kalvekød, vildt/fasan, risotto, pizza, grøntsags retter, suppe, asparges, svampe, jomfruhummer, salater, aperitif og milde oste
Becker-Landgraf, Riesling...
Tilgængelig
Hvidvin

Becker-Landgraf, Riesling Trocken

0 Review(s) 
1 Anmeldelser
119,00 kr.
Frisk og frugtig anmelderrost tysk hvidvin på riesling druen. God til skaldyr, fisk, lyst kød, krydret mad, asiatisk mad, suppe og milde oste.
Becker-Landgraf,...
Tilgængelig
Hvidvin

Becker-Landgraf, Weissburger-Chardonnay Trocken

0 Review(s) 
119,00 kr.
Frisk og cremet tysk hvidvin på druerne weissburgunder (pinot blanc) og chardonnay. God til skaldyr, vegetarretter, salater, frokost, fløde retter, asparges, champignon, mellem-stærke oste og på terrassen!
Cattier, Champagne Icône Brut
Tilgængelig
Mousserende vin

Cattier, Champagne Icône Brut

10688
0 Review(s) 
279,00 kr.
Elegant og frisk Champagne lavet på druerne pinot meunier (50%), pinot noir 30% og chardonnay. God til fisk, skaldyr og aperitif. Vinavisen giver★★★★★.
Dalva, Ruby Port
Tilgængelig
Portvin

Dalva, Ruby Port

10873
0 Review(s) 
119,00 kr.
Flot mørkerød Ruby portvin på druen touriga nacional. God til desserter med bær, chokolade, lagrede/kraftige oste og skimmelost.
Domaine Chablis 1cru Vosgoes
Tilgængelig
Fransk hvidvin

Domaine Chablis 1cru Vosgoes

10942
0 Review(s) 
259,00 kr.
Helt igennem klassisk fransk Chablis hvidvin på chardonnay druen, når den er bedst. God til fed fisk, fisk generelt, milde oste, muslinger, lyst kød og gris.
Gattone Organic Montepulciano
Tilgængelig
Italiensk rødvin

Gattone Organic Montepulciano

21371
0 Review(s) 
119,00 kr.
Økologisk italiensk rødvin lavet på montepulciano druen. God til bøf, kalv, bløde oste, okse og krydret mad.
Labruyére, Bourgogne Gamay
Tilgængelig
Fransk rødvin

Labruyére, Bourgogne Gamay

11045
0 Review(s) 
169,00 kr.
Fløjlsblød fransk rødvin fra Beaujolais i Bourgogne på druen gamay. God til fjerkræ, lette retter, charcuteri, salater, oste og vildt.
Nik Weis, Urban Riesling
Tilgængelig
Tysk hvidvin

Nik Weis, Urban Riesling

14734
0 Review(s) 
129,00 kr.
Ultraharmonisk og smagfuld tysk hvidvin på riesling druen. God til sushi, gris, lyst kød, kylling og asiatisk mad.
Rock Ferry, 3rd Rock,...
  • Nedsat pris / -30,00 kr.
Tilgængelig
New Zealandsk hvidvin

Rock Ferry, 3rd Rock, Sauvignon Blanc

15940
0 Review(s) 
129,00 kr. 159,00 kr.
Økologisk hvidvin fra New Zealand lavet på druen sauvignon blanc. Masser af tropisk frugt og friskhed, der passer godt til fisk, salater, retter med tomater og asparges, tærter, gedeost og skaldyr
Terre Forti Sangiovese...
Tilgængelig
Rødvin

Terre Forti Sangiovese Rubicone

21310
0 Review(s) 
89,00 kr.
Italiensk let-drikkelig rødvin på sangiovese druen. God til oksekød, kalvekød, svinekød, vildt, klassiske italienske retter, moden og hård ost og fjerkræ.
Zinck, Gewurztraminer
Tilgængelig
Fransk hvidvin

Zinck, Gewurztraminer

14759
0 Review(s) 
159,00 kr.
Økologisk og prisvindende fransk hvidvin på druen gewurztraminer. God til krydret mad, herunder indisk, thailandsk og "allround ost".
Zinck, Riesling
Tilgængelig
Fransk hvidvin

Zinck, Riesling

19551
0 Review(s) 
139,00 kr.
Fransk hvidvin på riesling druen. God til fisk, muslinger, skaldyr, aperitif, salater med vinaigrette, lyst kød, wok-mad, asiatisk mad, ostebordet og skaldyrssalat.
Product added to compare.

Vi bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse, hvilket du accepterer ved brug af hjemmesiden. Læs mere om vores cookies her.