Vin til tarteletter

Tarteletter

Tarteletter er en form for en "mini tærte", der består af butterdej. Den spises lun med fyld i. Der er forskellige variationer af selve fyldet. Mange laver fyldet med enten høns eller rejer, Den danske klassiker er "Tarteletter med høns i asparges", hvilket vi tager udgangspunkt i.

Hvidvin til tarteletter med høns i aparges

Vinen der vil være en god ledsager, skal kunne fungere med de forskellige elmenter i retten: det milde hønsekød, de lidt bitre og syrerige asparges, den lidt fede butterdej skal og den cremede sauce. Vin der vil kunne harmonere med alle disse elementer, bør derfor besidde både noget friskhed, syre og være frugtig med en forholdsvis høj alkoholprocent. Det mest oplagte valg er en hvidvin.

Prøv at drikke en oversøisk sauvignon blanc fra New Zealand eller en sauvignon blanc fra Østrig til retten. Eller en riesling - enten tysk eller fransk. Vine på pinot gris vil også passe godt til retten, hvilket også både kan være en tysk eller en fransk variant.

Rødvin til tarteletter med høns i asparges

Hvis rødvin er det foretrukne, kan der godt findes nogle få der vil kunne fungere. Ligesom med hvidvinen, skal vinen have tilsvarende lethed, friskhed og være syrerig og frugtig. Vine på druerne pinot noir og gamay vil begge leve op til det. Prøv en fransk pinot noir/gamay, en fransk Beaujolais, en New Zealandsk eller italiensk pinot noir eller en tysk spätburgunder (pinot noir).

Læs mere generelt om vin til fjerkræ her.

Product added to compare.

Vi anvender udelukkende egne cookies, der er strengt nødvendige og lignende teknologier til at forbedre din oplevelse og måle dine interaktioner med vores websteder, produkter og tjenester. Vi bruger ikke cookies til markedsføring med 3. part. Du accepterer, hvis du klikker ok/accept. Læs mere om vores cookies her.

Googles privatlivspolitik.