Vin til pasta

Vin til pasta

Pasta er kendt som tilbehør eller hovedbestandel i mange italienske retter. Pasta består af mel blandet med æg og vand, hvorefter den koges, eller tørres og gemmes til senere brug. For sig selv har pasta ikke så meget smag. Men sammen med tilbehør - som f.eks. tomatsauce, pesto, bolognese, carbonara, skaldyr, svampesauce osv., smager det himmelsk!

Vin til pasta med tomatsauce

Vine der vil matche denne ret, må gerne have lidt sødme, som passer til sødmen i tomaterne. En hvidvin der vil passe godt er på riesling druen - enten tysk eller fransk. Foretrækkes der rødvin, vil en italiensk montepulciano d´abruzzo eller sangiovese begge være gode ledsagere.

Vin til pasta med bolognese sauce

I den italienske udgave, består retten af hakket oksekød, tomat, løg, guleod, blegselleri, pancetta og et skvæt vin. Rødvin vil passe bedst til denne ret. Det må gerne være en ung italiensk vin med masser af saft, medium syre og gerne serveret let afkølet. Her vi en italiensk barbera, sangiovese eller ripasso alle matche retten rigtig godt.

Vin til pasta carbonara

Denne ret er lidt mere udfordrende at sætte en vin til. Udover pasta, er der pancetta (røget italiensk bacon), æg og parmasanost der bliver til en cremet sauce. De typiske syrerige og frugtige italienske pasta-vine fungerer ikke med denne ret. Vinen skal have noget mere fylde og mindre syre. Prøv en chardonnay - enten fransk eller en tysk på chardonnay/pinot blanc. Rødvine er osgå lidt af en udfordring til denne ret. Det bedste valg vil være en italiensk fyldig vin, med en forholdsvis høj alkoholprocent. Prøv med en primitivo.

Vild med italiensk mad? Se også siderne om vin til pizza, risottobruschetta og lasagne.

Aktive filtre

Albert Ponnelle, Signature...
Tilgængelig
Hvidvin

Albert Ponnelle, Signature Blanc

0 Review(s) 
89,00 kr.
Fransk let, frisk og behagelig hvidvin fra Bourgogne på druen chardonnay. God til fisk, skaldyrsalat, lyst fjerkræ, milde oste og pastaretter
Antiche Terre, Ripasso
Tilgængelig
Italiensk rødvin

Antiche Terre, Ripasso

15786
0 Review(s) 
149,00 kr.
Lækker og fyldig Italiensk ripasso rødvin. Økologisk dyrket på druerne Corvina Veronese, Corvinone og Rondinella. God til vildtretter, risotto, andebryst, gris og bøf.
Barbera d´Alba
Tilgængelig
Italiensk rødvin

Barbera d´Alba

20127
0 Review(s) 
159,00 kr.
Italiensk rødvin fra Piemonte på barbera druen. God til kalvemørbrad, grill-mad, svampe- og pastaretter. Vinavisen og Ekstra Bladet giver den ★★★★★.
Becker-Landgraf, Riesling...
Tilgængelig
Hvidvin

Becker-Landgraf, Riesling Trocken

0 Review(s) 
1 Anmeldelser
119,00 kr.
Frisk og frugtig anmelderrost tysk hvidvin på riesling druen. God til skaldyr, fisk, lyst kød, krydret mad, asiatisk mad, suppe og milde oste.
Becker-Landgraf,...
Tilgængelig
Hvidvin

Becker-Landgraf, Weissburger-Chardonnay Trocken

0 Review(s) 
119,00 kr.
Frisk og cremet tysk hvidvin på druerne weissburgunder (pinot blanc) og chardonnay. God til skaldyr, vegetarretter, salater, frokost, fløde retter, asparges, champignon, mellem-stærke oste og på terrassen!
Gattone Organic Montepulciano
Tilgængelig
Italiensk rødvin

Gattone Organic Montepulciano

21371
0 Review(s) 
119,00 kr.
Økologisk italiensk rødvin lavet på montepulciano druen. God til bøf, kalv, bløde oste, okse og krydret mad.
Pescarpa Famiglia
  • Nedsat pris / -10,00 kr.
Tilgængelig
Italiensk rødvin

Pescarpa Famiglia

27798
5 Review(s) 
1 Anmeldelser
89,00 kr. 99,00 kr.
Fantastisk italiensk rødvin, der er lavet på druen primitivo (kaldet zinfandel i Californien). God til bøf, grill-mad, gryderetter, lagrede/kraftige oste, langtidsbraiseret kød. En rigtig "kød vin" der kan klare det meste! Vinavisen giver ★★★★★.
Terre Forti Sangiovese...
Tilgængelig
Rødvin

Terre Forti Sangiovese Rubicone

21310
0 Review(s) 
89,00 kr.
Italiensk let-drikkelig rødvin på sangiovese druen. God til oksekød, kalvekød, svinekød, vildt, klassiske italienske retter, moden og hård ost og fjerkræ.
Zinck, Riesling
Tilgængelig
Fransk hvidvin

Zinck, Riesling

19551
0 Review(s) 
139,00 kr.
Fransk hvidvin på riesling druen. God til fisk, muslinger, skaldyr, aperitif, salater med vinaigrette, lyst kød, wok-mad, asiatisk mad, ostebordet og skaldyrssalat.
Product added to compare.

Vi bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse, hvilket du accepterer ved brug af hjemmesiden. Læs mere om vores cookies her.