Kalvekød er lyst kød, der har en elegant og fin smag. Tilbehøret der severes sammen med stegen, har indflydelse på hvilken vin der vil passe. Ofte vælges der tilsvarende let garniture og sauce til kalveculotte, da det giver en fin og harmonisk helhed.
Vælg en elegant vin
Vinen der vil passe til retten, bør derfor være let og elegant uden at dominere. Det er tid til at hive de helt gode elegante vine op af kælderen!
Rødvin til kalveculotte
Vinene der vil passe og give harmoni til retten kan både være røde og hvide. De skal være lette og eleganete, uden at overdøve maden. Det ypperste valg vil være en elegant og fløjlsblød tysk, italiensk eller fransk pinot noir - eller en vin på en blanding af pinot noir og gamay druen eller en italiensk barbera. Et andet godt match er en oversøisk pinot noir - californisk eller New Zealandsk, en chilensk merlot eller en merlot fra St. Washington.
Hvidvin til kalveculotte
Hvis du foretrækker at drikke hvidvin, kan der sagtens findes passende forslag. En californisk chardonnay, en tysk grauburgunder (pinot gris)eller en fransk pinot gris vil passe rigtig fint.