Porchetta er en italiensk ret der består af "en flæskesteg" - bare med svær 360 grader rundt om stegen. I forhold til den danske version, er den mere krydret, f.eks. med rosmarin og persille. Trods den italienske oprindelse, er denne ret efterhånden blevet en dansk klassiker på grillen.
Hvilken vin til porchetta?
Svinekødet i sig selv er ret lyst og mildt kød og behøver egentlig bare en vin der er frugtig med lidt sødme. Men med svær og en tur på grillen, kræver det straks en lidt mere "powerfuld" vin. Den skal stadig have en vis portion frugtsødme, men må også gerne have en forholdsvis høj alkoholprocent, for både at kunne skære igennem fedtet, og hamle op med den kraftige smag fra grillen.
Rødvin til porchetta
Vi anbefaler nogle rødvine, der har fået masser af sol - enten oversøisk eller fra det sydlige Europa. Prøv en californisk zinfandel, en shiraz fra enten St. Washington eller Australien eller en italiensk primitivo. Eller prøv en tysk rødvin på sankt laurent druen eller en østrigsk rødvin på den lokale drue zweigelt, der begge virkelig overrasker med deres fylde og gode match til grillet kød - trods det forholdsvin kølige klima.
Se også vores side om vin til grill og vin til gris.