Vin til lam

Vin til lam

Der er flere faktorer der gør sig gældende, når du skal vælge hvilken vin der passer til lam. Det er i høj grad de krydderier og urter du anveder, der afgør hvad der passer bedst sammen. Tilberedningen af lammet har også indflydelse på vinvalget, samt hvor i verden lammet er opvokset. Der kan nemlig være forskel i kødsmagen, om lammet er opvokset på New Zealand eller i Danmark. Lammekød er saftigt og rødt kød, med en karakteristisk smag.

Rødvin til lam

De fleste vælger den traditionelle tilberedning med rosmarin, hvidløg og måske lidt mynte. Dette vil kræve en smagfuld og krydret rødvin med en smule sødme. Altså en krydret ret, kræver en krydret vin. Vine der vil passe hertil, er en fransk rødvin fra Rhône, en italiensk Barolo eller en spansk rødvin på tempranillo druen. Serverer du derimod en knap så krydret og mere naturel udgave af lam, er det en god ide ikke at vælge en for kraftig vin. Vine der vil passer til dette er en oversøisk pinot noir fra enten Californien eller New Zealand, en fransk Beaujolais eller en italiensk rødvin på sangiovese druen. Rødvin fungerer generelt bedst til lammekød.

Hvidvin til lam

Foretrækker du en hvidvin, bør valget være en frugtagtig og frisk en af slagsen, hvilket meget fint kan være en fransk Riesling.

Product added to compare.

Vi bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse, hvilket du accepterer ved brug af hjemmesiden. Læs mere om vores cookies her.