Vin til lam

Vin til lam

Der er et par ting der gør sig gældende, når du skal vælge hvilken vin der passer til lam. Det er i høj grad de krydderier og urter du anveder, der afgør hvad der passer bedst sammen. Tilberedningen af lammet har også indflydelse på vinvalget, samt hvor i verden lammet er opvokset. Der kan nemlig være forskel i kødsmagen, om lammet er opvokset på New Zealand eller i Danmark. Lammekød er saftigt og rødt kød, med en karakteristisk smag.

Rødvin til lam

Rødvin fungerer generelt bedst til lammekød. De fleste vælger den traditionelle tilberedning med rosmarin, hvidløg og måske lidt mynte. Dette vil kræve en smagfuld og krydret rødvin med en smule sødme. Altså en krydret ret, kræver en krydret vin. Vine der vil passe hertil, er en fransk rødvin fra Rhône, en italiensk rødvin på nebbiolo druen - enten fra kommunen Lange eller Barolo eller en spansk rødvin på enten tempranillo eller på garnacha druen eller en cuvée. Serverer du derimod en knap så krydret og mere naturel udgave af lam, er det en god ide ikke at vælge en for kraftig vin. Vine der vil passer til dette er en oversøisk pinot noir fra enten Californien eller New Zealand, en fransk Beaujolais, en merlot eller shiraz fra St. Washington eller en italiensk sangiovese - evt. Brunello

Hvidvin til lam

Foretrækker du en hvidvin, bør valget være en frugtig og frisk variant, hvilket kan være en fransk Riesling.



Product added to compare.

Vi bruger 1. og 3. parts cookies for at give dig den bedste brugeroplevelse. Formålet er at forbedre funktionalitet, statistik og markedsføring, så du får det indhold, der er mest relevant for dig. Vi anvender både egne cookies og cookies fra tredjepart. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage, hvis vi skal stoppe med at dele cookies med dig. Du accepterer, hvis du klikker ok/accept. Læs mere om vores cookies her.

Googles privatlivspolitik.