Druerne høstet tidligt om morgenen, men luften er kølig for at bevare syren i druerne bedst mulig. Maceration (udtrækning af farve og tannin) er foregået ved 30-33 grader i 18 dage, da det giver en god ekstraktion. Herefter hviler den i ståltanke i i 30 dage og endelig modner den på 500 liters franske egetræsfade i 15 måneder.
Anmeldelser
James Suckling: 92 point: "A very good Langhe Nebbiole with some racy red berry fruit. Mineral, oyster shell, white pepper and asphalt, too. Firm and structured on the palate with nicely dry and chewy tannins and a fresh, medium-long finish. From organnically grown grapes. Drink now or hold".
GM - Giribaldi huset
En mindre, men meget dygtig producent fra den populære Piemonte region. Rødderne går helt tilbage til 1886 hvor John Giribaldi startede vingården op i Rodello – lige uden for den populære ferieby Alba. Det er nu 4. generation der driver vingården og deres nu 18 HA vinmarker. Hele familien er med i arbejdet, hvor hver person har en vigtig rolle lige fra arbejdet i marken, i kælderen og til det administrative på kontoret.
Husets sortiment dækker over en række af forskellige vine lavet på de lokale druer dolcetto, barbera, nebbiolo, og arneis. De dyrker dog også internationale druer. Top vinene fra Barolo er anerkendt i mange lande.
Giribaldi var nogle af de første til at gå over til økologisk vinproduktion, og processen startede tilbage i 2001, og siden 2004 har de været økologisk certificeret.