Østrigsk hvidvin

Østrigsk hvidvin er stadig en lidt uopdaget perle. Det er ikke så ofte at man støder på østrigsk vin. Dette skyldes i høj grad, at de selv konsumerer 70-80% af deres samlede vinproduktion - der i forvej er ret begrænset. Danskerne er dog ved at få øjnene op for deres vine og importen er gennem de seneste få år steget betydeligt.

De ca. 600 vinproducenter i landet, producerer hovedsagligt hvidvin, hvilket udgør 2/3 del af produktionen. Hvidvinene produceres hovedsagligt på den østrigske nationaldrue grüner veltliner, der er kendetegnet ved at være elegant, tør, sprød, citrusagtig, let, mineralsk og med en god portion syre. Udover grüner veltliner druen, laves der hvidvin på welschriesling og riesling. Vi kommer helt sikkert til at se mere og mere til østrigsk vin, der i høj grad har gjort sig positiv bemærket blandt hvidvinselskere!

Petra Unger Q Grüner Veltliner
Tilgængelig
Østrigsk hvidvin

Petra Unger Q Grüner Veltliner

13107
0 Review(s) 
99,00 kr.
Sprød og frisk østrigsk hvidvin lavet på grüner veltliner druen. God til fisk, forårsretter, sushi, lyst kød og aperitif.
Petre Unger Zeiselrain...
Tilgængelig
Østrigsk hvidvin

Petre Unger Zeiselrain Grüner Veltliner

13108
0 Review(s) 
139,00 kr.
Frisk og mineralsk østrigsk hvidvin lavet på druen grüner veltliner. God til lette frokostretter, aperitif, fisk, grillet fisk, lyst kød, sushi og vegetariske retter. Anmelderne giver ★★★★★.
Product added to compare.

Vi bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse, hvilket du accepterer ved brug af hjemmesiden. Læs mere om vores cookies her.