Østrigsk hvidvin

Grønne vindruer

Østrigsk hvidvin er stadig en lidt uopdaget perle. Det er ikke så ofte, at man støder på østrigsk vin. Dette skyldes primært, at de selv konsumerer 70-80% af deres samlede vinproduktion - der i forvej er ret begrænset. Danskerne er dog ved at få øjnene op for deres vine, og importen er gennem de seneste få år steget betydeligt.

De ca. 600 vinproducenter i landet, producerer hovedsagligt hvidvin, hvilket udgør 2/3 del af produktionen. Hvidvinene produceres hovedsagligt på den østrigske nationaldrue grüner veltliner, der er kendetegnet ved at være elegant, tør, sprød, citrusagtig, let, mineralsk og med en god portion syre. Udover grüner veltliner druen, laves der hvidvin på welschriesling, riesling og nogle få andre druer.

Vi kommer helt sikkert til at se mere og mere til østrigsk vin, der i høj grad har gjort sig positiv bemærket blandt hvidvinselskere! Se også vores østrigske rødvine her.

Product added to compare.

Vi bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse, hvilket du accepterer ved brug af hjemmesiden. Læs mere om vores cookies her.