Vin til mad

Vin til mad

Det kan være svært at finde ud af, hvilken vin der passer til maden. Der er dog nogle ting, der er generalt gældende, hvis du ønsker at der skal være harmoni mellem elementerne på tallerkenen og vinen i glasset. Du kan følge nedenstående vin til mad guide.

Vin til mad guide

Syre og sødme skal ledsages af tilsvarende syre/sødme i vinen. Stærk mad skal ledsages af en "læskende vin", hvilket betyder at den skal være tørstslukkende. Hvis der er meget chili dominans i retten, kan det stærke dulmes af noget sødme i vinen. Rødt kød skal ledsages af en tanninrig vin. Fedt kød skal ledsges af en vin med en pæn høj alkoholprocent. Ost skal ledsages af en vin uden tannin, hvilket dermed til manges forbavselse udelukker rødvin! En dessert skal ledsages af en vin, der er mere sød end desserten.

3 vigtige ting at huske

Hvis det er for meget at huske, kan du huske på disse tre ting:

  1. vælg vin fra samme område, som retten kommer fra
  2. fyldige vine passer til kraftige retter
  3. lyse vine passer til lyse retter
Product added to compare.

Vi bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse, hvilket du accepterer ved brug af hjemmesiden. Læs mere om vores cookies her.