Vin til julemaden

Vin til julemaden

Den klassiske julemad består af rødkål, kød, brunede kartofler, hvide kartofler, sauce, æbler, svesker og ribsgelé. På tallerkenen er der mange smage vinen skal matche: surt/sødt fra rødkålen og ribsgeléen, fedt og salt fra kødet, karamelliserede kartofler, kraftfuld og fyldig sauce, syrlige æbler og søde svesker.

Sådan bør vinen være

Kravet til vinen, er først og fremmest, at den skal have både syre, sødme og en forholdsvis høj alkoholprocent. Hvilken vin der vil passe bedst, kommer dog an på om kødet kommer fra en and, gås eller gris.

Vin til and og gås

Til and og gås passer det godt med en rødvin, med god fylde og sødme. Et godt husråd siger, at svesker klæder anden, så vinen må også godt have en sveskeagtig smag og sødme. En italiensk Amarone er lavet på tørrede druer, og har dermed denne sveskeagtige sødme. Den er derfor et godt og oplagt valg. Hvis den for nogen er for kraftig, kan dens (mere prisvenlige) "lillesøster", ripassoen også sagtens fungere. Et andet godt valg kan være en californisk Zinfandel, der også har denne sveskeagtige, sødmefulde smag med en forholdsvis høj alkoholprocent.

Vin til flæskesteg

Til flæskestegen bør vinen være knap så fyldig og her vil en italiensk ripasso eller en fransk Côtes Du Rhône passe godt. På grund af det sødlige tilbehør til flæskestegen, vil en californisk zinfandel også passe, trods det normalt ikke er nogen "svinekøds-vin".

Aktive filtre

Antiche Terre, Amarone
Tilgængelig
Italiensk rødvin

Antiche Terre, Amarone

14543
0 Review(s) 
239,00 kr.
Fantastisk Amarone vin fra Veneto, Italien på druerne corvina, corvinone og rondinella. God til grill, oksemørbrad, and, langtidsbraiseret kød og vildt.
Antiche Terre, Ripasso
Tilgængelig
Italiensk rødvin

Antiche Terre, Ripasso

15786
0 Review(s) 
149,00 kr.
Lækker og fyldig Italiensk ripasso rødvin. Økologisk dyrket på druerne Corvina Veronese, Corvinone og Rondinella. God til vildtretter, risotto, andebryst, gris og bøf.
La Balade de Coline, Vaucluse
Tilgængelig
Fransk rødvin

La Balade de Coline, Vaucluse

15901
0 Review(s) 
89,00 kr.
Prisvindende Cötes Du Rhône rødvin på druerne grenache, carignan og syrah. Fløjlsblød og letdrikkelig. God til kalv, gryderetter, gris og lam.
Smoking Loon - Zinfandel
Tilgængelig
Californisk rødvin

Smoking Loon - Zinfandel

15828
0 Review(s) 
1 Anmeldelser
139,00 kr.
Fyldig californisk rødvin lavet på den kendte og legendariske zinfandel drue. Den er god til kød, grill-mad, krydret mad, barbeque kylling, grillet majskolbe, mørk fjerkræ, pasta, pizza, risotto og bløde oste.
Product added to compare.

Vi bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse, hvilket du accepterer ved brug af hjemmesiden. Læs mere om vores cookies her.