Når det kommer til oksekød, er vinvalget afhængigt af hvordan kødet tilberedes, udskæres og hvilket tilbehør der skal serveres sammen med kødet. Uanset dette, vil rødvin altid være det bedste valg. Du kan tage udgangspunkt i følgende råd og forslag.
Enkel kød ret
Til den enkelte ret - mørbrad, roastbeef og magert kød, bør du vælge en ikke for kraftig vin. En fransk Bordeaux vin vil være et godt og klassisk valg - i det hele taget en vin på cabernet sauvignon druen - f.eks. fra St. Washington eller Australien, er et godt match. Til en god bøf, vælger mange at servere bearnaise sauce til. Dette gør vinvalget lidt anderledes, idet der i denne sauce bl.a. er æggeblomme og eddike, hvilket kræver en vin med en lidt mere sursød balance. Et godt valg vil her være en chilensk rødvin på carmenera druen, amerikansk shiraz eller australsk shiraz.
Mellemkraftig kød ret
Til den mellemkraftige ret - steg med fedtkant eller en entrecote, vil en italiensk Barolo eller primitivo være et godt valg. Jo mere fedt der er på bøffen, jo mere alkohol skal der være i vinen.
Kraftig kød ret
Til den kraftige ret - krydret gryderet eller ragout, vil denne østrigske rødvin, denne tyske sankt laurent, New Zealandsk Pinot noir, spansk - enten på tempranillo eller garnacha druen eller en cuvée, fransk Côtes-du-Rhöne eller Chateauneuf du Pape, italiensk vin på druen montepulciano eller sangiovese - hvor det eksklusive valg er en Brunello di Montalcino, alle være gode valg.