Vin til thaimad

I det thailandske køkken indgår der et hav af krydderier og smage. Der indgår typisk chili, grøn- og/eller og rød karrypasta, koriander, ingefær, citrongræs, kokosmælk m.m. Maden er ofte krydret/stærk og kræver derfor en vis sødme i vinen, for at hamle op med den parfumerede krydderurte og krydderismag, hvis ikke vinen helt skal forsvinde!

Hvidvin

Hvidvin passer generelt bedst til det asiatiske køkken, hvor thaimad ikke er nogen undtagelse. Hvis der indgår citrongræs og lime i retten, vil en vin på riesling - enten fransk eller tysk fungere rigtig godt. En anden vin der også vil passe godt, er en New Zealandsk vin på sauvignon blanc druen.

Til de lidt tungere thailandske retter - der er knap så citrusprægede, vil det passe godt med en vin på gewurztraminer druen, der er kendetegnet ved at være parfumeret, aromatisk med en skøn sødme.

Rødvin

Rødvin er normalt ikke det bedste match til thaimad. Dog kan en australsk shiraz med masser af smag og saft, godt fungere - hvis retten altså ikke er for stærk!

Harewood, Munda Biddi
Tilgængelig
Rødvin

Harewood, Munda Biddi

11870
0 Review(s) 
109,00 kr.
Prisvindende australsk vin lavet på shiraz druen. God til grill-mad, kalvemørbrad, okse og krydret mad.
Nik Weis, Urban Riesling
Tilgængelig
Tysk hvidvin

Nik Weis, Urban Riesling

14734
0 Review(s) 
129,00 kr.
Ultraharmonisk og smagfuld tysk hvidvin på riesling druen. God til sushi, gris, lyst kød, kylling og asiatisk mad.
Rock Ferry, 3rd Rock,...
Tilgængelig
New Zealandsk hvidvin

Rock Ferry, 3rd Rock, Sauvignon Blanc

15940
0 Review(s) 
159,00 kr.
Økologisk hvidvin fra New Zealand lavet på druen sauvignon blanc. Masser af tropisk frugt og friskhed, der passer godt til fisk, salater, retter med tomater, tærter, gedeost og skaldyr
Zinck, Gewurztraminer
Tilgængelig
Fransk hvidvin

Zinck, Gewurztraminer

14759
0 Review(s) 
159,00 kr.
Økologisk og prisvindende fransk hvidvin på druen gewurztraminer. God til krydret mad, herunder indisk, thailandsk og "allround ost".
Zinck, Riesling
Tilgængelig
Fransk hvidvin

Zinck, Riesling

19551
0 Review(s) 
139,00 kr.
Fransk hvidvin på riesling druen. God til fisk, muslinger, skaldyr, aperitif, salater med vinaigrette, lyst kød, wok-mad, asiatisk mad, ostebordet og skaldyrssalat.
Product added to compare.

Vi bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse, hvilket du accepterer ved brug af hjemmesiden. Læs mere om vores cookies her.