I det thailandske køkken indgår der et hav af krydderier og smage. Der indgår typisk chili, grøn- og/eller og rød karrypasta, koriander, ingefær, citrongræs, kokosmælk m.m. Maden er ofte krydret/stærk og kræver derfor en vis sødme i vinen, for at hamle op med den parfumerede krydderurte og krydderismag, hvis ikke vinen helt skal forsvinde!
Hvidvin til thaimad
Hvidvin passer generelt bedst til det asiatiske køkken, hvor thaimad ikke er nogen undtagelse. Hvis der indgår citrongræs og lime i retten, vil en vin på riesling - enten østrigsk, fransk, tysk eller fra St. Washington alle fungere rigtig godt. En anden vin der også vil passe godt, er en østrigsk grüner veltliner, en californisk viognier eller en vin på sauvignon blanc druen - enten fra Østrig eller New Zealand.
Vild med rosé? Så prøv vores let perlende tyske variant.
Til de lidt tungere thailandske retter - der er knap så citrusprægede, vil det passe godt med en vin på gewurztraminer druen, der er kendetegnet ved at være parfumeret, aromatisk med en skøn sødme. Eller en sødmefuld tysk spätlese på riesling druen.
Rødvin til thaimad
Rødvin er normalt ikke det bedste match til thaimad. Dog kan en shiraz fra enten St. Washington eller Australien med masser af smag og saft, godt fungere - hvis retten altså ikke er for stærk!